Η ελληνική γλώσσα και η κυπριακή διάλεκτος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή (ΚΕΑ) και το Πανεπιστήμιο Westminster σας προσκαλούν σε εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Η ελληνική γλώσσα και η κυπριακή διάλεκτος στο Ηνωμένο Βασίλειο» την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο (Earlham Grove, Wood Green, London N22 5HJ) από τις 11:00 έως τις 15:00.

Η ημερίδα θα φέρει σε επαφή μέλη της ελληνοκυπριακής παροικίας του Ηνωμένου Βασιλείου, δασκάλους/-ες και διευθυντές/-ριες ελληνικών παροικιακών σχολείων, και ακαδημαϊκούς από το χώρο της διγλωσσίας και της πολυγλωσσίας με σκοπό τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη γλωσσική κληρονομιά της παροικίας, το ρόλο που διαδραματίζουν οι δύο γλωσσικές ποικιλίες στη ζωή των Ελληνοκυπρίων της Βρετανίας, τις στάσεις απέναντί τους, τη θέση και την αξία τους στα παροικιακά σχολεία, καθώς και το μέλλον τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει ανακοινώσεις από καθηγητές/-ριες του Πανεπιστημίου Westminster, Goldsmiths (Πανεπιστήμιο Λονδίνου), Πανεπιστημίου Κύπρου και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Θα προσφερθεί καφές και ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Βρετανικής Ακαδημίας. Διοργανώνεται στα πλαίσια χορηγίας Rising Star Engagement Award που απονεμήθηκε στον Δρ Πέτρο Καρατσαρέα για την εκπόνηση του προγράμματος “Transforming heritage language education” (EN160023) για το 2017.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Γραφεία ΚΕΑ

Τηλέφωνο: 02088816982

Email: kea.uk@outlook.com

Δρ Πέτρος Καρατσαρέας

Τηλέφωνο: 07515126160

Email: P.Karatsareas@westminster.ac.uk

3 thoughts on “Η ελληνική γλώσσα και η κυπριακή διάλεκτος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s