Ποιος είναι ο υποψήφιος “μνηστήρας” του ΑΚΕΛ Μάικ Σπανός

Πρόεδρος -μεταξύ άλλων- της τουρκικής Coca Cola!!!

Ενεργό παραμένει όπως όλα δείχνουν το σενάριο της υποψηφιότητας για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον Μάικ Σπανό με τη στήριξη του ΑΚΕΛ.

Άτομα του στενού του κύκλου που έχουν γνώση των γεγονότων και των διεργασιών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, χωρίς να επιθυμούν ωστόσο να προβούν σε περαιτέρω διευκρινίσεις, παραπέμποντας το ζήτημα στο άμεσο μέλλον.

Η μη διάψευση του δημοσιεύματος του SigmaLive, σύμφωνα με το οποίο η ηγεσία του ΑΚΕΛ βολιδοσκοπεί τον Μάικ Σπανό, ερμηνεύεται ως επιβεβαίωση των διεργασιών που γίνονται ανάμεσα στις δυο πλευρές, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή που μπορεί να οδηγήσει εντέλει στην υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο.

Εξάλλου, στο ΑΚΕΛ αναζητούν λύση η οποία θα μπορέσει, από τη μια να επιτύχει την «πρόκριση» στον δεύτερο γύρο με προοπτικές νίκης, αφετέρου να μπορέσει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος εν όψει των κρίσιμων εκλογών και των εξελίξεων στο Κυπριακό, με τον Μάικ Σπανό να αποτελεί μια καλή περίπτωση υποψηφίου.

Ποιος είναι ο Mr Coca-Cola Μάικ Σπανός

Όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του Bloomberg, ο Μάικ Σπανός κατέχει μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα των ΗΠΑ. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Heineken-Lanitis Cyprus από το 2005 μέχρι το 2007, της Lumiere TV Public Ltd από το 2000 μέχρι το 2012, της A. Petsas & Sons Public Ltd από το 2000 μέχρι το 2007 και της CypriaLife Insurance Ltd από το 1995 μέχρι το 2005.

Αξιοσημείωτο ότι ο κ. Μάικ Σπανός διετέλεσε CEO της τουρκικής Coca Cola, η οποία είναι η 5η μεγαλύτερη σε εμφιάλωση παγκοσμίως,  στο δίκτυο της Coca Cola παγκοσμίως. 

Σήμερα, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας M.S. Business Power Ltd και Ιδρυτικός Πρόεδρος της Green Dot.

Διετέλεσε Διευθυντής Μάρκετινγκ, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Λανίτης (Coca-Cola Cyprus) από το 1981 μέχρι το 2008, ενώ διατηρεί τη θέση του μη εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.

Επιπλέον, υπήρξε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CIIM από το 2005 μέχρι το 2009, ενώ από το 2014 διατηρεί θέση Ανώτερου Ανεξάρτητου Διευθυντή στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς και Ανεξάρτητου Μη εκτελεστικού Διευθυντή. Παράλληλα, κατείχε θέση διευθυντή στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

SigmaLive

2 thoughts on “Ποιος είναι ο υποψήφιος “μνηστήρας” του ΑΚΕΛ Μάικ Σπανός

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.