Άλεξ Μαχαίρας: Ο 20χρονος-«φαινόμενο» που βγάζει εκατομμύρια ταξιδεύοντας πρώτη θέση σε αεροπλάνα!

Business class, σαμπάνιες, όμορφες αεροσυνοδοί και χαβιάρι σχεδόν καθημερινά στο μενού του μόλις 20 ετών Άλεξ Μαχαίρα, με καταγωγή κατά το ήμισυ από Ελλάδα και κατά το άλλον ήμισυ από Κύπρο, μέσω twitter έκανε την τύχη του!

Ο 20χρονος Αλεξ Μαχαίρας κατέχει μια από τις πλέον επίζηλες και περιζήτητες δουλειές ανα την υφήλιο αυτή τη στιγμή.

Ο Αλεξ Μαχαίρας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο σχεδόν συνέχεια… έτσι “απλά” και πάντα πρώτη θέση, καθώς είναι ο άνθρωπος-δοκιμαστής των νέων αεροσκαφών προτού αυτά παραδοθούν στο επιβατικό κοινό!

Η συγκεκριμένη δουλειά περιλαμβάνει τη δοκιμή των καθισμάτων σε κάθε καμπίνα, το φαγητό και συνήθως ένα με δύο ποτήρια σαμπάνια.

Στη συνέχεια ο ίδιος ανεβάζει τις φωτογραφίες που βγάζει στο Instagram και το Twitter.

Ο Αλεξ Μαχαίρας, μιλώντας στο Business Insider είπε ότι ενδιαφέρεται για την αεροπορία από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Στα 14 τον προσέγγισαν για αεροπορικές αναλύσεις τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, το Sky News και το LBC, γεγονός που τον οδήγησε τελικά στον κόσμο Παραδόσεων αεροσκαφών. Ο ίδιος έχει δηλώσει χαρακτηριστικά στο BI: «Γεννήθηκα σε ταξιδιωτικό σάκο»!

«Υπάρχουν βίντεο με μένα ως παιδί που δείχνω συνέχεια προς τον ουρανό. Δεν το πήρα από την οικογένειά μου – οι γονείς μου δούλευαν στην εστίαση και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, οπότε δεν είναι κληρονομικό.»

Μελετούσε αεροπλοΐα οπουδήποτε μπορούσε, και μάλιστα έκανε και μαθήματα. «Η οικογένειά μου αστειευόμενη έλεγε ότι στα οκτώ μου μπορούσα να πω τα λόγια για μια ασφαλή πτήση που ακούγονται από τα ηχεία σε πέντε διαφορετικές γλώσσες» πρόσθεσε.

Ο νεαρός διάβαζε μανιωδώς για τις τάσεις στην αεροπορία και εμπνεύστηκε από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, διαβάζοντας την αυτοβιογραφία του σε πολύ νεαρή ηλικία.

Σε ηλικία μόλις 14 ετών, τον προσέγγισαν από έναν βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος είχε παρατηρήσει την ανάλυσή του σχετικά με την αεροπορική βιομηχανία στο Twitter κι από τότε η καριέρα του… εκτινάχθηκε.

Πλέον, στα 20 του, μπορεί να επαίρεται πως γυρνάει όλη την υφήλιο όχι μόνο… δωρεάν, αλλά έναντι αδράς αμοιβής για να προσφέρει τις γνώσεις του και την τεχνογνωσία του. O Άλεξ Μαχαίρας είχε δώσει συνέντευξη τον περασμένο Νοέμβριο και την dailymail.

Πηγή: independent.co.uk, dailymail.co.uk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s