Αναστασιάδης: Προς το τέλος η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας

ΤΙ ΠΙΝΕΙ ΚΙ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ;

Ο Διευθυντής Προγραμμάτων του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να βρεθεί στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα, με σκοπό, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, να εξεταστούν οι παράμετροι των όσων συζητούνται στις συνομιλίες για το Κυπριακό, δηλαδή κατά πόσον ό,τι συζητείται συνάδει ή όχι με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Το απόγευμα ο πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε το οδόφραγμα της Δερύνειας, σε μια συμβολική ενέργεια, όπως ανέφερε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, «για να καταδείξω πόσο αποφασισμένοι είμαστε να δουλέψουμε, έτσι ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για οδοφράγματα. Αυτός είναι ο στόχος και η επιδίωξή μας», είπε.

Ο Πρόεδρος ανέφερε πως «το οδόφραγμα της Δερύνειας, όπως και εκείνο του Απλικίου-Λεύκας, θα ήταν προ πολλού έτοιμα εάν δεν υπήρχαν κάποιες απαιτήσεις, κάποιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε», στις οποίες ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί.

Η ουσία, είπε, «παραμένει μια: Ότι επιτέλους, τουλάχιστον το οδόφραγμα της Δερύνειας, οδεύει προς το τέλος. Θέλω να ελπίζω ότι θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή αυτό που έχουμε συμφωνήσει και θα επιτρέψει έτσι την ευκολότερη πρόσβαση στις κατεχόμενες περιοχές, αλλά και θα αποτελέσει την απαρχή της λεωφόρου για επιστροφή στις κατεχόμενες περιοχές».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περπάτησε μαζί με τον δήμαρχο Δερύνειας, Άνδρο Καραγιάννη, σε σημείο του δρόμου που οδηγεί προς το οδόφραγμα της Δερύνειας και ατένισε την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

«Γνωρίζετε καλά τις προσπάθειες που καταβάλλω, όπως είναι καλά γνωστές και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Δεν θα πρέπει οι δυσκολίες να κάμπτουν την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε για λύση. Αυτό που έχει σημασία είναι η λύση που τελικά – κατ’ ευχήν θα συμφωνηθεί – να είναι μία λύση που να επιτρέπει την ελπίδα και όχι να οδηγεί την επομένη σε νέες περιπέτειες. Γι’ αυτό και οι δυσκολίες και οι προσπάθειες που καταβάλλουμε να ξεπεραστούν, έτσι ώστε να μπορεί η λύση να είναι βιώσιμη, να είναι λειτουργική, να δημιουργεί προοπτικές για ειρηνική συμβίωση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ανέφερε δε ότι «την ερχόμενη εβδομάδα, θα είναι εδώ και ο Διευθυντής των Προγραμμάτων του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκείμενου να δούμε τις παραμέτρους των όσων συζητούνται στις συνομιλίες, δηλαδή κατά πόσον συνάδουν ή όχι με το ευρωπαϊκό κεκτημένο», και εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι επόμενες ημέρες θα δημιουργήσουν τις προοπτικές έτσι ώστε να επανέλθει η ελπίδα».

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.