Δημοσκόπηση: Η Βρετανία θέλει να φύγει και από τη Eurovision

Φαίνεται ότι οι Βρετανοί πλέον δε θέλουν να συμμετάσχουν σε τίποτα, που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νέα δημοσκόπηση που είδε την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας, δείχνει ότι οι Βρετανοί επιμένουν σε Brexit αυτή τη φορά και από το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Αν και οι περισσότεροι Βρετανοί δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη Eurovision – μάλιστα οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 44% και τα «λευκά» το 7% –  από αυτούς που απάντησαν, το 56% δήλωσαν ότι επιθυμούν η χώρα τους να αποχωρήσει από την Eurovision, ενώ το 44% επιθυμεί να παραμείνει.

Στη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διεξήγαγε το YouGov την 8η και 9η Μαΐου και στην οποία ερωτήθηκαν 1.650 άνθρωποι, αποδείχθηκε ότι τελικά η βρετανική κοινή γνώμη δεν έχει σταματήσει να θέλει να κόψει τις γέφυρες με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς,  σχολιάζει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Παράλληλα, μεταξύ εκείνων που τάσσονται υπέρ της εξόδου από την Eurovision, το 76% ψήφισε υπέρ του Brexit και το 78% είναι ηλικίας 65 ετών και άνω, διευκρινίζει το YouGov.

Αντίθετα, το 65% ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και το 69% είναι ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Επιπλέον, μόλις το 22% των προσώπων που ερωτήθηκαν θα παρακολουθήσει τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Κίεβο ενώ ποσοστό της τάξης του 9% από αυτούς, αναφέρει ως κίνητρο την ευχαρίστηση του να ακούς μουσική, το 26% δηλώνει ότι το ενδιαφέρει να ακούσει τα ειρωνικά σχόλια του Βρετανού παρουσιαστή και το 19% η προοπτική να σχολιάσει χλευαστικά το σόου, ιδίως τις κιτς εμφανίσεις των ερμηνευτών.

Ωστόσο, η Βρετανία παραμένει από τους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού. Έχει νικήσει 5 φορές από το 1956,  με τελευταία το 1997.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.