Ν. Παπαδόπουλος: Η Τουρκία δεν επιθυμεί λύση του Κυπριακού

«Η τουρκική προκλητικότητα είναι διαρκής και αμείωτη. Και δεν αφορά μόνο την Κύπρο. Αφορά και την Ελλάδα αλλά και όλες τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος Πρόεδρος στις εκλογές του 2018, Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Η Άγκυρα επιχειρεί με την πολιτική των “κανονιοφόρων” και των απειλών να επιβάλει τους όρους και τις απαράδεκτες θέσεις της στο Κυπριακό και να δημιουργήσει κρίση στην περιοχή και γκρίζες ζώνες που θα εμποδίσουν την αξιοποίηση του φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ από την Κυπριακή Δημοκρατία», αναφέρει ο κ Παπαδόπουλος.

«Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε στην εκτίμησή μας ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί λύση του Κυπριακού αλλά νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και διατήρηση εσαεί ρόλου στα τεκταινόμενα του Κυπριακού κράτους. Είναι γι αυτό το λόγο που διαφωνούμε έντονα όταν ακούμε να επαναλαμβάνονται από τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, αλλά και τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη, το μύθευμα περί «θετικής ρητορικής» της Τουρκίας και το μύθευμα ότι η Τουρκία τάχατες «θέλει λύση και οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν».

Ασκεί σφοδρή κριτική στον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Άιντα και στηρίζει τους χειρισμούς του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Από την Πενταμερή της Γενεύης, είχαμε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις του κ. Άιντε ο οποίος όχι μόνο παραβίασε τους όρους εντολής και αποστολής του, αλλά επιχείρησε να εγκλωβίσει την Ελλάδα και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών σε μια διαδικασία τουρκικών προδιαγραφών. Το δεύτερο που θέλω να θυμίσω είναι ότι τότε, όταν εμείς επικρίναμε τον κ. Άιντε και στηρίζαμε τον κ. Κοτζιά, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες στην Κύπρο και οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, “φωτογράφιζαν” τον κ. Κοτζιά ως υπεύθυνο για το αδιέξοδο και έδιναν ουσιαστικά άλλοθι στον κ. Άιντε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.