Ο Μίκης Θεοδωράκης Επίτιμος Διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Η 10η Μαΐου 2017, είναι μια ιστορική ημέρα για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά και την ίδια την Κύπρο. Η αναγόρευση  του Μίκη Θεοδωράκη, σε Επίτιμο Διδάκτορα Μουσικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός πολιτισμικής και επιστημονικής αξίας. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποφάσισε να τιμήσει την μεγάλη προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη και τη δράση του ως συνθέτη, μουσικού και πολίτη η οποία δεν σημάδεψε μόνο τον Ελληνισμό αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ζώσα Ιστορία» κατά την έκφραση του Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Κώστα Γουλιάμου, «η δε αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση που μπορεί να απονεμηθεί από ένα Πανεπιστήμιο στον Μίκη».

Η αναγόρευση του Μίκη Θεοδωράκη έγινε από τον Πρύτανη Κώστα Γουλιάμο και τον Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής Δρα Λοΐζο Συμεού στην οικία του συνθέτη στου Φιλοπάππου [Αθήνα], λόγω προβλήματος υγείας.

Η τελετή έλαβε χώραν σε μια έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, καθώς επί δύο ώρες, ο Μίκης Θεοδωράκης μιλούσε στους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου για Τέχνη, Μουσική, Παιδεία, Ανθρωπισμό, Πολιτισμό και Ελληνισμό.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.