Αλλαγή σκυτάλης στα Ηλύσια Πεδία

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας ο νεότερος που έχουν επιλέξει οι πολίτες από την εποχή του Ναπολέοντα. Φανερά ευδιάθετος έφτασε το πρωί της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 10:00 (τοπική ώρα) στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων όπου τον περίμενε ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους, Φρανσουά Ολάντ, για να αναλάβει τα καθήκοντα του όγδοου προέδρου της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο 39χρονος Μακρόν, περπάτησε αργά πάνω στο κόκκινο χαλί επιθεωρώντας ένα απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς, πριν τον υποδεχθεί ο προκάτοχός του στο πλατύσκαλο του Προεδρικού Μεγάρου.

Οι κωδικοί πρόσβασης του συστήματος των γαλλικών πυρηνικών όπλων επιδόθηκαν στον Μακρόν

Μετά την άφιξή του στο προεδρικό μέγαρο, ο Μακρόν είχε ιδιωτική συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στη συνάντηση αυτή, ενημερώθηκε για κρατικά θέματα, ενώ του επιδόθηκαν και οι κωδικοί πρόσβασης στο σύστημα των γαλλικών πυρηνικών όπλων.

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, κατά την πρώτη ομιλία του, αμέσως μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, υποσχέθηκε να εργαστεί προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στην γαλλική κοινωνία, όπως φάνηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Επίσης τόνισε ότι θα εργαστεί για μία ισχυρή Γαλλία τόσο στο εσωτερικό, όσο και στον κόσμο.

«Πρέπει να ξεπεράσουμε τους διαχωρισμούς και τη διχόνοια που υπάρχουν στην κοινωνία μας» σημείωσε ο 39χρονος πολιτικός.

Αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία του την οποία χαρακτηρίστηκε από πολιτική ένταση κι αντιπαραθέσεις διευκρίνισε:

«Ο κόσμος και η Ευρώπη χρειάζονται την Γαλλία περισσότερο από ποτέ. Μία ισχυρή Γαλλία, η οποία μιλάει δυνατά για την ελευθερία και την αλληλεγγύη».

Επίσης, δήλωσε ότι στη διάρκεια της προεδρίας του, η αγορά εργασίας θα γίνει περισσότερο ελαστική, ενώ θα καλλιεργηθούν συνθήκες που θα είναι φιλικές προς την επιχειρηματικότητα.

Τέλος εξήγησε ότι “καινοτομία” θα βρεθεί στο επίκεντρο των ενεργειών του στην προεδρία της Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα επικαλούμενα συνεργάτες του Μακρόν την Δευτέρα θα διοριστεί ο νέος πρωθυπουργός ενώ την Τρίτη θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s