Η καλλονή Liya Kebede βάζει την υπογραφή της στα Ancient Greek Sandals

Σανδάλια που ταξιδεύουν το όνομα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Δημιουργίες σχεδιασμένες από μια γυναίκα που κατάφερε όχι μόνο να υλοποιήσει το όραμά της αλλά αυτό να γίνει γρήγορα γνωστό εκτός των ελληνικών συνόρων.

Το success story της σχεδιάστριας Χριστίνας Μαρτίνη και του επιχειρηματία Νικόλα Μίνογλου μάς εμπνέει. Εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικά συγκυρίας, αποφάσισαν να λανσάρουν τα Ancient Greek Sandals που ξεχωρίζουν για το αρχαιοελληνικό τους στιλ και την κομψότητά τους.

Τα αρχαιοελληνικά σανδάλια που διαφημίζουν την Ελλάδα στο εξωτερικό έχουν μια καινοτόμα αισθητική που απέχει από την αισθητική σανδαλιών που μαζικά κυκλοφορούν στην αγορά για «τουριστικούς» λόγους και δεν έχουν άποψη.

Η Χριστίνα Μαρτίνη -με σπουδές στο Παρίσι και στο Λονδίνο και έχοντας εργαστεί ως σχεδιάστρια για τους οίκους Balecianga και Louis Vuitton – και ο Νικόλας -με σπουδές στη Βοστώνη- είδαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο να στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική αγορά έχει ακόμα δημιουργικά μυαλά. Η πρώτη κολεξιόν που ήταν εμπνευσμένη από τους αρχαίους θεούς έκανε θραύση στην αγορά του εξωτερικού και πωλήθηκαν αμέσως χιλιάδες κομμάτια (συγκεκριμένα 6.000).

Τα Ancient Greek Sandals δεν σταματούν την καινοτόμα πορεία τους και την φετινή σεζόν λανσάρουν μια νέα σειρά σανδαλιών σε συνεργασία με το brand lemlem (by Liya Kebede). Η νέα σειρά με άρωμα ελληνικού καλοκαιριού βασίζεται σε μια ιδέα που γεννήθηκε σε μια συνάντηση των σχεδιαστριών -της Χριστίνας Μαρτίνη και της Liya Kebede- στους Παξούς.

«Πάντα ήμουν μεγάλη φαν του brand lemlem. Είναι υπέροχα για το ελληνικό καλοκαίρι. Αγαπώ το σχέδιό τους, τον συνδυασμό των χρωμάτων και την υψηλή ποιότητά τους. Οταν συνάντησα την Liya στους Παξούς φορούσε Ancient Greek Sandals. H συνεργασία ήτανε να γίνει» δηλώνει η Χριστίνα Μαρτίνη για την συνεργασία.

«Εχουμε σχεδιάσει την κολεξιόν με όμορφα, χειροποίητα σανδάλια και εργαστήκαμε μαζί έχοντας μια υπέροχη συνεργασία. Τα δύο brands έχουν πολλά κοινά λόγω της «κληρονομιάς» που αφήνουν οι χώρες μας, η Ελλάδα και η Αιθιοπία» δηλώνει η Liya Kebede.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s