ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ κείμενο στον ΟΗΕ από αυτοαποκαλούμενους “Τούρκους” της Θράκης

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ έχει αναρτηθεί έγγραφο της “Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης” η οποία είναι ΜΚΟ, προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, το οποίο αναφέρεται “στο δικαίωμα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης να εκλέγει μόνη της τους θρησκευτικούς της ηγέτες”.

Τα κυριότερα σημεία του υπόψη εγγράφου στο οποίο αναφέρεται 12 φορές οι φράσεις “Τουρκική Μειονότητα & Τουρκική Μειονότητα της Δυτ. Θράκης”, έχουν όπως παρακάτω:

-Προσπαθεί να εξομοιώσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τους μουφτήδες.

-Παραδέχεται την παράνομη ύπαρξη και δράση στη Δυτική Θράκη, πέραν των νόμιμα διορισμένων μουφτήδων από το κράτος, μουφτήδων εκλεγμένων από την μειονότητα.

-Παραδέχεται ότι το 2014 μέλη της μειονότητας παρανόμησαν μη επιτρέποντας στους νόμιμους μουφτήδες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

-Διαμαρτύρεται για την διδασκαλία του Κορανίου στην ελληνική γλώσσα.

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ απάντησε στην κατάπτυστη αυτή επιστολή με το Α/HRC/34/G/12 έγγραφο την 20 Απριλίου 2017, υπενθυμίζοντας τα αυτονόητα τα οποία είναι ψιλά γράμματα για τα εντεταλμένα όργανα της Τουρκίας στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ.

Το θράσος αυτών που αλωνίζουν στην Θράκη έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Θα αντιδράσει κανένας ή δια της σιωπής θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε το αίσχος της ωμής παρέμβασης στα εσωτερικά μας;

Μόλις προχθές είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μιλά σε εκδήλωση όπου ήταν αναρτημένες σημαίες της “ανεξάρτητης Θράκης”! Κανένας δεν κινητοποιήθηκε. Ούτε καν από την Δημοκρατική Συμπαράταξη-ΠΑΣΟΚ όπου ανήκει.

MILITAIRE

One thought on “ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ κείμενο στον ΟΗΕ από αυτοαποκαλούμενους “Τούρκους” της Θράκης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.