Προφυλακίστηκε ο τούρκος ιστορικός που υποστηρίζει (με στοιχεία) ότι η μητέρα του Κεμάλ ήταν πόρνη!

Το παραπάνω ερώτημα θα απασχολούσε τον τουρκικό τύπο τις τελευταίες μέρες, εάν στην Τουρκία είχαν δυτικού τύπου αστικό αντιπροσωπευτικό πολίτευμα. Ο Τούρκος ιστορικός Χασάν Ακάρ, όμως, που το ισχυρίστηκε βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες και έχει ήδη προφυλακιστεί!!! Και βέβαια κάθε σχετική συζήτηση απαγορεύεται στον τύπο. Για τόση δημοκρατία μιλάμε! Πάνω και από τον Θεό ο Κεμάλ!

Βεβαίως, δεν είναι ένα πραγματικό ιστορικό ερώτημα το αν η μητέρα του Κεμάλ ήταν πόρνη. Είτε ήταν είτε δεν ήταν, μόνο μία ασήμαντη λεπτομέρεια στην βιογραφία του Ατατούρκ αποτελεί. Και μάλιστα, προσωπικά, πιστεύω ότι ακόμη και αν ήταν, δεν θα έπρεπε σήμερα να το συζητάμε, ούτε εμείς αλλά ούτε και στην Τουρκία. Ο Κεμάλ δεν ζει πλέον ούτε και η μητέρα του, οπότε ένα τέτοιο ηθικό ζήτημα δεν έχει κανένα νόημα να ανακινείται. Παρότι, λοιπόν, ο Κεμάλ είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος της παγκόσμιας ιστορίας και παρότι φέρθηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες σαν να ήταν πόρνες, δεν αισθάνομαι καμία χαρά ή έστω ικανοποίηση αναλογιζόμενος ότι ένας Τούρκος υποστηρίζει ότι η μητέρα του υπήρξε πόρνη.

Το σπουδαίο του πράγματος είναι ότι στην Τουρκία όποιος δεν λατρεύει τον χασάπη Κεμάλ ως θεό και τολμάει να κάνει οποιαδήποτε άσχημη σκέψη για αυτόν τιμωρείται. Και μάλιστα βαρύτατα. Είναι χρέος κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου, καθενός που υποστηρίζει τους αδικημένους όπου γης (πρόσφυγες, μετανάστες κτλ), αλλά και κάθε ελεύθερου ανθρώπου να αντιταχθεί στον τουρκικό φασισμό και να συμπαρασταθεί με κάθε δυνατό τρόπο στον διωκόμενο ιστορικό. Δεν πρόκειται σε αυτήν την περίπτωση απλώς για την ελευθερία της γνώμης, αλλά ακόμη χειρότερα για την ελευθερία του ανθρώπου να μην θεοποιεί όποιον το κράτος του επιβάλλει για θεό.

Α.Ν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.