Επίθεση Χριστόφια κατά Νικόλα – Τι απαντά το ΔΗΚΟ

Ολομέτωπη επίθεση στο Δημοκρατικό Κόμμα και τον πρόεδρό του, Νικόλα Παπαδόπουλο, εξαπέλυσε την Κυριακή ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε γραπτή του ανακοίνωση, αναφέρει πως «όποιος ξεστομίζει ψέμα κατά συρροή τελικά το πιστεύει, και φρονώ ότι αυτό συμβαίνει με τον Νικόλα Παπαδόπουλο πρόεδρο του ΔΗΚΟ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τους ακολούθους του».

Ο Δ.Χριστόφιας συνεχίζει, αναφέροντας ότι στο ΔΗΚΟ, «επαναλαμβάνουν το τροπάρι για τα “τελευταία εννιά χρόνια διακυβέρνησης”, δηλαδή τα πέντε της διακυβέρνησης Χριστόφια και τα τέσσερα Αναστασιάδη, για να ασκήσουν κριτική σ’ ό,τι αφορά στην αποδοχή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που περιλαμβάνει και την εκ περιτροπής προεδρία, την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούν ανάθεμα».

Ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρει πως, ως φίλος και στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, οφείλει να θυμίσει στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ «ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος επαναβεβαίωσε τον στρατηγικό στόχο της πλευράς μας για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας μέσα από τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006».

Επίσης, «μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν ήταν ο ίδιος ο Τάσσος Παπαδόπουλος που επεξεργάστηκε και προώθησε γραπτώς στα Ηνωμένα Έθνη σειρά μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», σημειώνει.

«Αν ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος μπει στον κόπο να μελετήσει τι ακριβώς προτάθηκε εκείνη την περίοδο από τον Τάσσο Παπαδόπουλο, θα εκπλαγεί από το πόσο προχωρημένες ήταν οι προτάσεις που δόθηκαν τότε, ενώ το ίδιο προχωρημένα υπήρξαν και τα μέτρα υπέρ της τουρκοκυπριακής κοινότητας τα οποία προώθησε και επικύρωσε με απόφαση του Υπουργικού του Συμβουλίου ο Τάσσος Παπαδόπουλος», αναφέρει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προσθέτει ότι «το προσωπικό μου αρχείο, που περιλαμβάνει και αλληλογραφία με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, είναι στη διάθεση του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου για γνώση και ενημέρωση».

ΔΗΚΟ: Ο κ. Χριστόφιας ας κάνει αυτοκριτική

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΔΗΚΟ, που σε ανακοίνωση κάνει λόγο για «πανικόβλητη» και «ασυνάρτητη» επίθεση του του κ. Χριστόφια προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

«Ενώ ο κυπριακός λαός συνεχίζει να πληρώνει κυριολεκτικά και μεταφορικά το τίμημα των προσωπικών λαθών και εμμονών του, ο κ. Χριστόφιας επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο με μια πανικόβλητη και εν πολλοίς ασυνάρτητη επίθεση στον Νικόλα Παπαδόπουλο», αναφέρει το ΔΗΚΟ.

Σημειώνει ότι «επικαλούμενος διαστρεβλωτικά και αποσπασματικά τον Τάσσο Παπαδόπουλο, ο κ. Χριστόφιας προσπαθεί να δικαιολογήσει τη δική του πολιτική που δεν ήταν άλλη από την επαναφορά του Σχεδίου Ανάν και τις “γενναιόδωρες προσφορές” προς την τουρκική πλευρά».

«Αντί λοιπόν», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο κ. Χριστόφιας να διαστρεβλώνει την ιστορία και τα γεγονότα, τον καλούμε να απαντήσει επιτέλους στον κυπριακό λαό, γιατί παραβίασε τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, κάνοντας “γενναιόδωρες προσφορές” στην τουρκική πλευρά και αποδεχόμενος, μεταξύ άλλων, την εκ περιτροπής προεδρία και τις 4 ελευθερίες στους Τούρκους υπηκόους;».

Και συνεχίζει: «Ο κ. Χριστόφιας φέρει τεράστια ευθύνη για την απομάκρυνση από μια σωστή λύση, για την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για την αναβάθμιση του κατοχικού ψευδοκράτους. Και ασφαλώς, για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας».

«Αντί να διαστρεβλώνει τον Τάσσο Παπαδόπουλο, ας κάνει επιτέλους την αυτοκριτική του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

Πηγή: philenews 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s