Νέος Υπαρχηγός Αστυνομίας ο Κύπρος Μιχαηλίδης

Στη θέση του Υπαρχηγού Αστυνομίας θα υπηρετεί από δω και πέρα ο μέχρι σήμερα βοηθός Αρχηγός, Κύπρος Μιχαηλίδης. Ο κ. Μιχαηλίδης ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος το πρωί έπαυσε τον Ανδρέα Κυριάκου από τη εν λόγω θέση. 

Στην παύση του Υπαρχηγού αστυνομίας Αντρέα Κυριάκου προχώρησε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά και την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για το ζήτημα της διαφθοράς. Θέμα για το οποίο προέκυψε και σχετικό πόρισμα μετά το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας και την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Β. Κυβερνητικόν εκπρόσωπο κ. Β.Παπαδόπουλο, η παύση του κ. Κυριάκου ήταν αποτέλεσμα της έκθεσης των ανεξάρτητων ανακριτών, που οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του κυρίου Κυριάκου και την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών. «Ο  Πρόεδρος οδηγήθηκε στην απόφαση να διατάξει την άμεση παύση του κ. Κυριάκου για λόγους δημοσίου συμφέροντος», εξήγησε, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος έλαβε με λύπη αυτή την απόφαση, «αλλά δεν υπήρχε άλλη οδός μετά τα όσα έγιναν».

Ο Κύπρος Μιχαηλίδης μετέβη γύρω στις 11:30π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και του ανακοινώθηκαν τα νέα του καθήκοντα.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας – Δίωξη του Α.Κυριάκου

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας πλήρως υπόψη το αποτέλεσμα έκθεσης τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, οι οποίοι διορίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και η οποία έκθεση οδήγησε τον Γενικό Εισαγγελέα στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Ανδρέα Κυριάκου αλλά και στην απόδοση πειθαρχικών ευθυνών για συγκεκριμένα αδικήματα, με λύπη του αποφάσισε την παύση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Κυριάκου για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Σε αντικατάσταση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε τον διορισμό του κ. Κύπρου Μιχαηλίδη, μέχρι σήμερα Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, στη θέση του Υπαρχηγού της Δύναμης.

Η νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας θα δοθεί από τον κ. Κύπρο Μιχαηλίδη αύριο, 16 Μαΐου, στις 10.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο».

Η παύση του Υπαρχηγού Αστυνομίας προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, Γιώργο Λουκαΐδη, να κατηγορεί τον ΔΗΣΥ και την Κυβέρνηση για «προσπάθεια κτισίματος του συναγερμικού κράτους».

>>> ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ: Ποινική δίωξη του ΑΚΕΛικού Υπαρχηγού Αστυνομίας εισηγείται ο Εισαγγελέας

One thought on “Νέος Υπαρχηγός Αστυνομίας ο Κύπρος Μιχαηλίδης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s