“Πόλεμος” ανακοινώσεων για τις κρυφές συναντήσεις Αναστασιάδη-Άντρου

«Και ελπίζω και εύχομαι να μην με υποχρεώσει ο κ. Αναστασιάδης να πω τι συζητήσαμε σε κάποιες κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχαμε», ανέφερε σε συνέντευξή του στον Κυπριακό Τύπο ο Άντρος Κυπριανού και προκάλεσε αντιδράσεις. 

Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ σε χθεσινή συνέντευξη του, προκάλεσε την έντονη δυσφορία του ΔΗΚΟ, με τον Άθω Αντωνιάδη να επισημαίνει ότι “η δήλωση Κυπριανού αποτελεί ομολογία ότι έγιναν και γίνονται μυστικές διαβουλεύσεις μεταξύ Αναστασιάδη και Άντρου Κυπριανού”. “Ο κ. Κυπριανού, με τη συγκεκριμένη αναφορά, αποκαλύπτει και την υποκρισία του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος άλλα λέγει δημόσια και άλλα στα παρασκήνια”, κατέληξε ο Άθως Αντωνιάδης.

Αλληλεγγύη: Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ΑΚΕΛ, συζητάνε κρυφά πίσω από κλειστές πόρτες 

«Η προσπάθεια των ηγεσιών ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ εσχάτως να εμφανίσουν διαφορές στο Κυπριακό είναι εμφανής θεατρινισμός επαρχιακών θιάσων. Εμφανής είναι και η αποτυχία της προσπάθειας αυτής να εξαπατηθεί ο λαός».

Αυτά ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος, και πρόσθεσε ότι: «Η χθεσινή δήλωση – «απειλή» του Άντρου Κυπριανού ότι εύχεται να μην τον αναγκάσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να πει τι συζητούσαν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους, αποδεικνύει ότι:

Οι δυο τους συζητάνε μυστικά πίσω από κλειστές πόρτες για τις τύχες του Κυπριακού Ελληνισμού και κρατούν τον λαό και το Εθνικό Συμβούλιο στο σκοτάδι, αφού δημοσιοποιούν μόνο όσα επιλέγουν. Υπάρχει πλήρης ταύτιση μεταξύ τους στους χειρισμούς στο Κυπριακό.

Ο Νίκος Αναστασιάδης αποδείχθηκε «άξιος» συνεχιστής της πολιτικής Χριστόφια – ΑΚΕΛ στο Κυπριακό.

Καταληκτικά, ο κύριος Σελινόπουλος είπε ότι «η φαινομενική προεκλογική αντιπαράθεση των ηγεσιών των δύο κομμάτων εσχάτως για το Κυπριακό, δεν πείθει κανέναν. Μαζί συμφώνησαν στις απανωτές καταστροφικές υποχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις, μαζί είναι έτοιμοι να προβούν και σε άλλες υποχωρήσεις προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή μια διαπραγματευτική διαδικασία που είναι καταδικασμένη, για να μην αναγκαστούν να παραδεχτούν την αποτυχία της πολιτικής τους εν όψει Προεδρικών Εκλογών και σίγουρο είναι ότι το ΑΚΕΛ θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανεκλέξει τον Αναστασιάδη Πρόεδρο».

 ΕΔΕΚ: Παρασκηνιακές συναντήσεις και διαβουλεύσεις

Η εν λόγω συνέντευξη επιβεβαιώνει πως το ΔΗΣΑΚΕΛ ήταν και είναι ένας άτυπος σύμμαχος. Η ταύτιση απόψεων, η οποία διαφαινόταν στις δημόσιες τοποθετήσεις, επιβεβαιώνεται πως ήταν αποτέλεσμα παρασκηνιακών συνομιλιών και συμφωνιών μακριά και πίσω από το Εθνικό Συμβούλιο.

“Καλούμε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ να πει και δημόσια τι συμφωνήθηκε σε αυτές τις συναντήσεις και από ποιες θέσεις υπαναχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

ΑΚΕΛ: Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια

“Είναι προφανές ότι τα κόμματα ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη, που συνεργάζονται για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ν. Παπαδόπουλου, αρέσκονται στις θεωρίες συνομωσίας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

“Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η «ανακάλυψη» τους ότι από τη χτεσινή συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, συνάγεται ότι έγιναν μυστικές συναντήσεις μεταξύ του Ν. Αναστασιάδη και του Α. Κυπριανού; Η μόνη λογική εξήγηση, είναι ότι οι ίδιοι αποφασίζουν ότι έγινε συνομωσία και έπειτα την καταγγέλλουν. Κρίνουν μάλλον εξ ιδίων τα αλλότρια”, αναφέρει στην απαντητική του ανακοίνωση το κόμμα της αριστεράς.

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει και ουσιαστικά σε όσα του καταλογίζουν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη, το ΑΚΕΛ αναφέρει: “Σε ό,τι αφορά την ουσία, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, συναντήθηκε με τον κ. Αναστασιάδη κατ’ ιδίαν, ορισμένες φορές. Αν τα κόμματα αυτά ενδιαφέρονταν για την αλήθεια, θα έβλεπαν στην ίδια συνέντευξη ότι ο Γενικός Γραμματέας  της Κ.Ε. ΑΚΕΛ κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη «να μην διανοηθεί να πει ότι το ΑΚΕΛ του άσκησε πιέσεις για να κάνει υποχωρήσεις σε ζητήματα αρχών. Το ΑΚΕΛ ό,τι είχε να πει, το έλεγε δημόσια. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να τοποθετηθεί με παρρησία και θάρρος ενώπιον του Κυπριακού λαού. Τίποτε περισσότερο δεν είπαμε στον κ. Αναστασιάδη”. 

“Είναι, όμως, προφανές ότι δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια. Αρέσκονται να δημιουργούν ψεύτικες εντυπώσεις μόνο και μόνο για να ψαρέψουν μερικές ψήφους. Ξεχνούν ότι ο καθένας στο τέλος θα κριθεί για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του. Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού”», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Γιώργος Καυκαλιάς

2 thoughts on ““Πόλεμος” ανακοινώσεων για τις κρυφές συναντήσεις Αναστασιάδη-Άντρου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s