Στην Ελλάδα το λείψανο της Αγίας Ελένης – Με τιμές αρχηγού κράτους

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τιμές αρχηγού κράτους λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Κυριακής αφίχθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης.

Από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος στην παραλαβή του παρέστη ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος εκ μέρους της κυβέρνησης.

Το ιερό λείψανο και τμήμα του Τιμίου Σταυρού έφθασε με ιδιωτική πτήση και θα εκτίθενται από σήμερα σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο.

Στους παραβρισκόμενους στον χώρο του αεροδρομίου δόθηκε η δυνατότητα να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της αγίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως 14η Απόστολος.

Η ιταλική φιλαρμονική «Τεσέρα» παιάνισε τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας και η ελληνική, αντίστοιχα, της Ελλάδας. Τις τιμητικές κορδέλες του ιερού λειψάνου κρατούσαν οι επίσκοποι Μεθώνης Κλήμης, Σαλώνων Αντώνιος, Θαυμακού Ιάκωβος και Χριστιανουπόλεως Προκόπιος, ενώ το περιέβαλε τιμητικό άγημα στρατιωτών.

Έξω από τον ναό, τα ιερά κειμήλια υποδέχθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με τον μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο, καθώς και άλλους μητροπολίτες, βουλευτές και αξιωματούχους.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα το ιερό λείψανο υποδέχτηκαν ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ και ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Θεοφ. Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

https://embed.reembed.com/www.iefimerida.gr/1HefT20CHqxJ1qXSGq18xYqd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s