Θρίλερ ο δεύτερος γύρος με υποψήφιους Αναστασιάδη-Νικόλα

Άπλετο φως στις προθέσεις του εκλογικού σώματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Φεβρουάριου ρίχνει νέα μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε το Γραφείο Ερευνών και Δημοσκοπήσεων IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

H δημοσκόπηση Μαΐου έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενα δημοσιεύματα για την μεγάλη δυναμική των Νίκου Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλου, προδιαθέτοντας για μια εκλογική αναμέτρηση θρίλερ την δεύτερη Κυριακή, αν και εφόσον οι συγκεκριμένοι δύο είναι που θα βρεθούν αντιμέτωποι.

Σύμφωνα με το σχετικό εύρημα της δημοσκόπησης, η μεταξύ τους ψαλίδα κλείνει και βρίσκεται μόλις στην μία ποσοστιαία μονάδα υπέρ του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, συγκριτικά με το 3% το οποίο τον χώριζε από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ τον περασμένο Απρίλιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μεσολάβησε στο μεταξύ, τόσο η επίσημη εξαγγελία υποψηφιότητας από τον Νικόλα Παπαδόπουλο όσο και η επίσημη υποστήριξη της υποψηφιότητάς του από την ΕΔΕΚ και το Κίνημα Αλληλεγγύη, ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κατά πόσο θα είναι ή όχι υποψήφιος.

Σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ, το οποίο ως γνωστό βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης και κατάληξης στον υποψήφιο που θα υποστηρίξει, εμφανίζει μεν μια ελαφριά άνοδο στους πιθανούς συνδυασμούς πρώτης και δεύτερης Κυριακής, ωστόσο σε κανένα δεν πέρνα στον δεύτερο γύρο. Ενώ ακόμα και αν ο υποψήφιος του κόμματος περάσει στη δεύτερη Κυριακή, δείχνει να χάνει απ’ όλους τους πιθανούς ανθυποψήφιους του.

Τονίζεται βεβαίως πως ειδικά αναφορικά με το ΑΚΕΛ, τα όσα καταγράφει η δημοσκόπηση βρίσκονται υπό το πρίσμα του θολού σκηνικού που εξακολουθεί να υφίσταται σε σχέση με τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει, και είναι αναμενόμενο με τη λήψη των τελικών του αποφάσεων ν’ αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική.

Ιδιαίτερη αξία στην παρούσα χρονική στιγμή, όσον αφορά το ΑΚΕΛ, είναι το εύρημα που αφορά στον υποψήφιο που οι ψηφοφόροι του θεωρούν πως θα πρέπει να υποστηρίξει το κόμμα τους, με σχεδόν τρεις στους δέκα να… ψηφίζουν Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή.

ΠΗΓΗ: reporter.cy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.