Ο Επίτροπος Στυλιανίδης αποκαλύπτει υπόθεση διαφθοράς σε ΜΚΟ για προσφυγικό στην Ελλάδα

Σεξουαλική εκμετάλλευση των προσφύγων από ΜΚΟ!

Η ΕΕ αναστέλλει τη χρηματοδότηση σε μη κυβερνητικό οργανισμό που ασχολείται με τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση των δικαιούχων, διαφθορά και άλλες έκνομες ενέργειες, ανακοίνωσε ο ο Επίτροπος, αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια Χρήστος Στυλιανίδης. 

Η Κομισιόν ξεκίνησε ήδη, από κοινού με τον OLAF και τις ελληνικές αρχές, διερεύνηση των καταγγελιών και προαναγγέλλει πολιτική μηδενικής ανοχής.

“Η Κομισιόν έχει θεσπίσει έναν διεξοδικό μηχανισμό για την παρακολούθηση και την εξασφάλιση της εφαρμογής της ανθρωπιστικής της χρηματοδότησης παγκοσμίως, με πλήρη σεβασμό όλων των ανθρωπιστικών αρχών και της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης”, δήλωσε χθες βράδυ ο Επίτροπος. “Μέσω αυτού του μηχανισμού εντοπίσαμε δυνητικά σοβαρές καταγγελίες σχετικά με ένα από τα ανθρωπιστικά έργα που υλοποιεί ένας εταίρος στην Ελλάδα”, σημείωσε.

Ο Επίτροπος αποκάλυψε μάλιστα ότι “μια καταγγελία αφορά μια περίπτωση πιθανής σεξουαλικής εκμετάλλευσης των δικαιούχων από τα μέλη του προσωπικού του εταίρου” και ” μια ακόμα καταγγελία αφορά ενδεχόμενη οικονομική διαφθορά από αυτά τα μέλη του προσωπικού”. 

“Παρόλο που αυτές παραμένουν υπό διερεύνηση, η Κομισιόν τις λαμβάνει πολύ σοβαρά. Προβαίνουμε σε προσέγγιση μηδενικής ανοχής σε κάθε κατάχρηση των δικαιωμάτων και της προσωπικής ακεραιότητας όλων των προσφύγων και των μεταναστών καθώς και σε οποιαδήποτε κατάχρηση χρημάτων”, τονίζει ο Χρήστος Στυλιανίδης.

“Κύριο μέλημά μας είναι η ευημερία των δυνητικών θυμάτων. Κατά συνέπεια, θα διασφαλίσουμε ότι τους παρέχεται άμεση στήριξη”, σημειώνει.

“Έχουμε ήδη ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και έχουμε υποβάλει την υπόθεση στην OLAF, το γραφείο της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης, για άμεση έρευνα”, είπε ο Επίτροπος και κατέληξε λέγοντας ότι “λαμβάνονται μέτρα για την αναστολή πληρωμών στον εταίρο έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα”. 

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.