ΠτΔ: Αποτυχημένες μέθοδοι δεν πρέπει να επαναληφθούν

Πρόταση για διάσκεψη τον Ιούνιο και αναβολή της γεώτρησης, ζήτησε ο απίστευτος Ακιντζί

Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει υποβάλει συγκεκριμένη, δημιουργική, εισήγηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικά τις προϋποθέσεις για επίλυση του Κυπριακού, επί της οποίας υπήρξε διαφωνία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την 5ωρη συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι οι μέθοδοι που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει, δεν θα επαναληφθούν.Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «οφείλω να πω ότι ήταν όντως μια μακρά σύνοδος. Έχουμε ενημερωθεί από τους διαπραγματευτές για όλες τις διαβουλεύσεις που έχουν προηγηθεί. Έχουμε συζητήσει εν εκτάσει το πόσο χρήσιμη θα ήταν μια νέα Γενεύη και κάτω από ποιες συνθήκες.

Έχουμε υποβάλει συγκεκριμένη, δημιουργική εισήγηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικά τις προϋποθέσεις για επίλυση του Κυπριακού.  Υπήρξε διαφωνία και αυτό που ανέλαβε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ είναι να έχει τις επόμενες των ημερών διαβουλεύσεις με τα δύο μέρη για να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει προοπτική μιας ουσιαστικής, αλλά και δημιουργικής συνάντησης που να μας οδηγήσει εις το ποθητό αποτέλεσμα.

Επιφυλάσσομαι να αναφερθώ εις οτιδήποτε έχω εισηγηθεί, αφού εξαντληθούν τα περιθώρια των προσπαθειών του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι μέθοδοι που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει, δεν μπορούν να επαναληφθούν».

Πρόσθεσε πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Ειντε ανέλαβε να έχει τις επόμενες των ημερών διαβουλεύσεις με τα δυο μέρη για να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει προοπτική μιας ουσιαστικής, αλλά και δημιουργικής συνάντησης που να μας οδηγήσει στο ποθητό αποτέλεσμα.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «έχουμε υποβάλει μια δημιουργική εισήγηση, για να οδηγηθούμε σε ουσιαστικό διάλογο και το επιθυμητό αποτέλεσμα». Ωστόσο τόνισε ότι υπήρξε διαφωνία από την Τ/κ πλευρά.

Τέλος, τόνισε πως ο λαός θα ενημερωθεί και ότι ο ίδιος θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερώσει τα κόμματα, τόσο για το τι διεμήφθη σήμερα στη συνάντηση, όσο και για το τι περιλαμβάνει η πρόταση που κατέθεσε η ε/κ πλευρά.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Πρόταση για να ορισθεί ημερομηνία εντός Ιουνίου για συνέχιση της Διάσκεψης της Γενεύης, χωρίς προϋποθέσεις, και αναβολή της γεώτρησης τον Ιούλιο, κατέθεσε στη σημερινή συνάντηση ο κατοχικός ηγέτης, όμως αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον “Ελληνοκύπριο ηγέτη”, δήλωσε ο ίδιος ο Μουσταφά Ακιντζί μετά την επιστροφή του από την πεντάωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι δεν είδε μια λογική ανταπόκριση, υποστηρίζοντας ότι η πρότασή του ήταν να συζητηθούν όλα τα κεφάλαια υπό μορφή πακέτου, «μια προσέγγιση που θα μπορούσε να μας φέρει σε ένα αποτέλεσμα». Δεν έχει μείνει άλλη μέθοδος συζήτησης, όλες οι άλλες έχουν δοκιμασθεί χωρίς αποτέλεσμα, σημείωσε.

>>> Ψάχνοντας για μια νέα Γενεύη… παγίδα 

3 thoughts on “ΠτΔ: Αποτυχημένες μέθοδοι δεν πρέπει να επαναληφθούν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s