Το «Ribcage bragging» με τα πλευρά να προεξέχουν είναι η νέα ανησυχητική και ενοχλητική μόδα

Δίιστανται οι απόψεις για την νέα τάση που θέλει διάσημες γυναίκες να φωτογραφίζονται επίτηδες ώστε να τονίζονται τα κόκαλα του θώρακα.

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Γαλλίας να απαγορεύσει τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα στο πλαίσιο νέου νομοσχεδίου που στοχοποιεί την «μη ρεαλιστική εικόνα για το σώμα», μια νέα «μόδα» έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στα social media με γυναίκες να προβάλλουν περήφανα τα πλευρά τους.

Μετά το περιβόητο thigh gap με το κενό ανάμεσα στα πόδια, την «γέφυρα του μπικίνι» (bikini bridge) που αναφέρεται στην απόσταση μεταξύ του μπικίνι μιας γυναίκας και του σώματός της όταν είναι ξαπλωμένη ανάσκελα και το «A4waist fitness challenge» που προβάλλει ως κριτήριο ομορφιάς το να είναι η μέση μιας γυναίκας πιο λεπτή σε περίμετρο από το πλάτος μιας κόλλας χαρτιού Α4, εμφανίστηκε ίσως το πιο ανησυχητικό trend των τελευταίων ετών.

Ο λόγος για την τάση του «Ribcage bragging», που ήδη ακολουθούν γνωστά μοντέλα, τραγουδίστριες αλλά και influencers των social media προτάσσοντας περήφανα τα πλευρά τους που προεξέχουν.

Η νέα μανία έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία καθώς ουσιαστικά συνηγορεί στην λανθασμένη αντίληψη για το σώμα και τα πρότυπα που προβάλλουν ως σωστή τη μεγάλη απώλεια βάρους. Και με διάσημες γυναίκες όπως η Bella Hadid, Rita Ora, Nicole Sherzinger και η Kourtney Kardashian να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους στους λογαριασμούς τους στα social media παίρνοντας πόζες που τονίζουν ακόμη πιο έντονα τα ήδη πεταχτά πλευρά τους, οι ανησυχίες γίνονται φυσικά όλο και εντονότερες.

Σε όλο αυτό υπάρχει βέβαια και αντίλογος, αφού πολλοί υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται για νέα επικίνδυνη τάση αλλά για φυσικό επακόλουθο της πόζας που παίρνουν όλες αυτές οι γυναίκες για να φωτογραφηθούν. Όπως εξηγούν όσοι κάνουν λόγο για κινδυνολογία σχετικά με το «Ribcage bragging», επειδή όλες τους είναι φύσει αδύνατες είναι λογικό κι επόμενο όταν τεντώνουν τα χέρια τους προς τα πάνω να πετάγονται έτσι τα πλευρά τους.

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.