ΙΜΒΡΟΣ: «Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΕΛΠΙΔΑ»

Ο Νίκος Νικολόπουλος στα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελληνικού Σχολείου στην Ίμβρο

Στην πολύπαθη Ίμβρο βρίσκεται από την Δευτέρα το πρωί ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη, παρακολουθώντας όλες τις ιστορικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με την λειτουργία του νεόκτιστου σχολικού κτιρίου του νησιού, το οποίο στεγάζει πλέον το Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο των Αγριδίων Ίμβρου.

Τα εγκαίνια των αθλητικών εγκαταστάσεων του σχολικού συγκροτήματος έγιναν χθες Τετάρτη από τον Παναγιότατο Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο [φωτο], παρόντος και του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, που δαπάνησε ένα γενναίο ποσό για να κατασκευασθεί το σχολείο! Οι αθλητικές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν χάρη στη δράση του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου.

Ήδη, από πέρυσι η Ίμβρος διαθέτει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δεκάδες παιδιά μαθαίνουν την Ελληνική γλώσσα και ιστορία.

Τα Ελληνικά σχολεία στην Ίμβρο είχαν κλείσει το 1964 με «φιρμάνι» της Τουρκικής Κυβέρνησης, σε μια προσπάθειά της να πετύχει τον αφελληνισμό και τον εκτουρκισμό της Ίμβρου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, του οποίου γενέτειρα είναι η Ίμβρος, είχε το όραμα να ξαναχτυπήσει το σχολικό κουδούνι στο νησί και ενήργησε συστηματικά για την επίτευξη αυτού του στόχου. Συνήργησαν δε, πολιτικοί παράγοντες της Ελλάδας και της Τουρκίας, ομογενειακοί φορείς και φυσικά το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης όπως επίσης η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η Ι.Μ. Βατοπεδίου, που διέθεσαν μεγάλα ποσά για να ολοκληρωθεί η κατασκευή των σχολείων.

Αναφερόμενος, ο Νίκος Νικολόπουλος στο ταξίδι του στην Ίμβρο, τόνισε:

«Βρίσκομαι εδώ που η Ελλάδα ισοπεδώθηκε και τώρα αναστηλώνεται. Η συγκίνηση είναι μεγάλη, αλλά και το χρέος μέγιστο. Η Ίμβρος ξαναγεννιέται, γιατί τα Ελληνικά γράμματα διδάσκονται πάλι στα σχολεία της.

Η μητέρα Ελλάδα οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Οικουμενικό Πατριάρχη, την Ι.Μ. Βατοπεδίου, την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και σ’ όσους ακόμη συνέπραξαν και μετέτρεψαν την αδικία και βαρβαρότητα του ξεριζωμού των Ιμβρίων σε ελπίδα».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s