ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ: Η γκάφα του Μπόρις για το αλκοόλ σε ναό των Σιχ

Αν και η πεθερά του κατάγεται από τους Σιχ

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ψηφοφόρους για τις εθνικές εκλογές στις 8 Ιουνίου ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε ομιλία σε ναό των Σιχ στο Μπρίστολ, αλλά κάτι του διέφυγε…

Με αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον να προσελκύσει ψηφοφόρους στις εθνικές εκλογές της 8ης Ιουνίου σε ομιλία του σε ναό των Σιχ στο Μπρίστολ. Ο Τζόνσον προσπαθώντας με ενθουσιασμό να δείξει τις στενές σχέσεις της Βρετανίας με την Ινδία ανακοίνωσε ότι οι Ο από τη Βρετανία στην Ινδία θα γίνονται πλέον χωρίς δασμούς προκαλώντας την οργή μιας γυναίκας στο ακροατήριο.

«Πώς τολμάς να μιλάς για αλκοόλ σε ένα ναό των Σιχ;», φώναξε η γυναίκα στον Τζόνσον και εκείνος αναγκάστηκε να της ζητήσει συγγνώμη, αφού πρώτα έμαθε από την ίδια ότι μέλος στην οικογένειά της αντιμετωπίζει πρόβλημα με το αλκοόλ.

Όμως, εκτός από την γυναίκα και αρκετοί άλλοι Ινδοί Σιχ στράφηκαν κατά του Τζόνσον και με δεδομένο ότι η θρησκεία τους απαγορεύει το αλκοόλ του είπαν ότι, αν η ομιλία του γινόταν στην Ινδία «δεν θα έβγαινε ζωντανός από το ναό».

Ο Bhai Narinderjit Singh, επικεφαλής της ένωσης των Σιχ στη Βρετανία, μετά το επεισόδιο δήλωσε πως υπάρχουν προειδοποιητικές ταμπέλες στους ναούς τους για την απαγόρευση του αλκοόλ και του καπνίσματος σε όσους εισέρχονται και υποστήριξε πως ο υπουργός θα έπρεπε να το γνωρίζει καλά. Η σύζυγος του Τζόνσον, Μαρίνα Γουίλερ, είναι κατά το ήμισυ Ινδή και η πεθερά του είναι Σιχ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργού αρνήθηκε ότι ο Μπόρις Τζόνσον διέπραξε γκάφα και τόνισε ότι ο υπουργός έγινε συμπαθής δείχνοντας στην γυναίκα κατανόηση για το πρόβλημά της. Στο Συντηρητικό κόμμα οι βουλευτές έχουν διχαστεί για την προσωπικότητα του Τζόνσον. Μια μερίδα τον θεωρεί ικανό να προσελκύει ψηφοφόρους ενώ υπάρχουν βουλευτές που ενόψει των εκλογών επιθυμούν την περιθωριοποίησή του, επειδή είναι γνωστός για τις γκάφες του!

Boris Johnson insults Sikh community by talking about alcohol in temple

Foreign secretary Boris Johnson blundered again on Tuesday when he talked about whisky during a visit to a Sikh temple – a religion which bans alcohol.

The gaffe-prone Tory [whose wife is of Sikh descent] found himself in hot water when he went on the campaign trail in Bristol. He wore a ceremonial orange turban and joked he was pleased to have worn socks with no holes. But the mood turned sour when he addressed the congregation inside the Nirman Sewak Jatha temple about a free-trade agreement with India post-Brexit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.