Φωτίου:Στόχος η διασφάλιση παρουσίας απανταχού γης Ελλήνων

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι στόχος μας είναι η με κάθε τρόπο διασφάλιση της συνέχειας της δυναμικής παρουσίας των απανταχού της γης Ελλήνων, προσθέτοντας πως επιδίωξη και πρόθεσή μας είναι η στήριξη των αποδήμων και ιδιαίτερα των νέων.

Σε χαιρετισμό του στο συνέδριο με θέμα «Πόντος – Κύπρος: μια ιστορία, ένας πόνος» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, ο κ. Φωτίου είπε ότι «οι δύο αδελφοί λαοί του έθνους μας, οι λαοί της Κύπρου και του Πόντου συμπάσχουμε και συμπράττουμε με ένα κοινό στόχο, την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού μας και τη δικαίωση».

Πρόσθεσε ότι το συνέδριο θα αποτελέσει «ένδειξη σύμπραξης των δύο αδελφικών λαών στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών όλου του κόσμου, θυμίζοντας τα στυγερά εγκλήματα εις βάρος εμάς και των προγονών μας, τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 1974, δύο παράλληλες τραγωδίες».

Στόχος μας, συνέχισε, «είναι η με κάθε τρόπο διασφάλιση της συνέχειας της δυναμικής παρουσίας των απανταχού της γης Ελλήνων, με ενέργειες και στοχευμένες δράσεις συνεργασίας που θα βοηθήσουν καθοριστικά στην περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της. Επιδίωξη και πρόθεσή μας είναι η στήριξη των αποδήμων μας και ιδιαίτερα των νέων μας».

Απευθυνόμενος προς τους νέους Έλληνες Πόντιους του εξωτερικού, ο Φώτης Φωτίου τόνισε ότι αποτελούν δυναμικούς εκπροσώπους «του έθνους μας, γεγονός που  χαρίζει υπερηφάνεια σε όλους μας. Για τις επιτυχίες και τις διακρίσεις, για την πρόοδο» που σημειώνουν σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας στις χώρες που τους φιλοξενούν, αλλά, πρωτίστως, για το ότι διατηρούν «άρρηκτους τους δεσμούς με τον ελληνικό κορμό, στηρίζοντας τη γλώσσα, την Ορθοδοξία, τις αρχές και τα ιδανικά του Ελληνικού Πολιτισμού, όλα όσα μας συνέχουν, ενισχύουν και καθιστούν διακριτή την παρουσία του Ελληνισμού παντού στον κόσμο».

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.