ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΛΙΛΛΗΚΑ: Παραιτήθηκε από τη Συμμαχία ο Παύλος Μυλωνάς

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Συμμαχία Πολιτών, ανακοίνωσε σήμερα ο Παύλος Μυλωνάς. 

Ο βουλευτής του κόμματος στην επαρχία Λεμεσού, ανέφερε πως η συνέχιση της πορείας του ως ανεξάρτητος βουλευτής, «οφείλεται στη σοβαρότατη διαφωνία μου με την απόφαση του κύριου Λιλλήκα να κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές».

Ο κ. Μυλωνάς, ερωτηθείς κατά πόσο θα υποστηρίξει κάποιον άλλο υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές ο κ. Μυλωνάς είπε ότι είναι νωρίς για οποιεσδήποτε αποφάσεις, σημείωσε ωστόσο ότι η ανάγκη συστράτευσης και συλλογικότητας είναι δεδομένη. Και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συναγωνιστές του έξω από τα κοινοβουλευτικά θέσμια με τους οποίους βρίσκεται σε διάλογο θα καταλήξουν σε κάποια στιγμή συλλογικά σε τελικές αποφάσεις.

Σε μία άλλη ερώτηση, αν αναμένεται να αποχωρήσουν και άλλα στελέχη από τη Συμμαχία Πολιτών ο κ. Μυλωνάς είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για άλλους, μόνο για τον εαυτό του.

Αυτούσια η ανακοίνωσή του

Η απόφασή μου για αποχώρηση από τη Συμμαχία Πολιτών και τη συνέχιση της κοινοβουλευτικής μου πορείας ως ανεξάρτητος βουλευτής οφείλεται στη σοβαρότατη διαφωνία μου με την απόφαση του κύριου Λιλλήκα να κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές.

Για μένα, υπέρτατος στόχος της πολιτικής μου δράσης ήταν, είναι και θα παραμείνει η ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και η αλλαγή στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης με τον τερματισμό της κομματοκρατίας σε όλους τους τομείς του βίου των πολιτών.

Δηλαδή, η επαναφορά της ιδιότητας του πολίτη και όχι του πελάτη. Ακόμα, οι σοβαρότατες ευθύνες του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ, τόσο για την καταστροφή της οικονομίας όσο και για τη διαφθορά και την ατιμωρησία, καθώς επίσης και η συμπόρευσή τους στο Κυπριακό, δεν μπορούν να τύχουν οποιασδήποτε στήριξης ή ανοχής.

Αυτές είναι οι διαχρονικές μου θέσεις, αυτές ήταν και προεκλογικά και μετεκλογικά και έτσι θα παραμείνουν. Δεν υπάρχουν για μένα θεόσταλτοι σωτήρες, αλλά συλλογικότητα, συστράτευση και ενότητα όλων των δυνάμεων για την επιτυχία των στόχων που έχουν τεθεί.

Η αντίδραση της Συμμαχίας για την παραίτηση Π.Μυλωνά

Σεβόμαστε την απόφαση του κ. Μυλωνά, όταν κάποιος δεν μπορεί να αποδεχτεί την απόφαση της πλειοψηφίας ενός Κινήματος, να αποχωρεί, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών για την παραίτηση από το κόμμα του Παύλου Μυλωνά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ως Συμμαχία Πολιτών σεβόμαστε την απόφαση του κ. Μυλωνά να παραιτηθεί από το Κίνημα. Είναι πολιτικά ηθικό όταν κάποιος δεν μπορεί να αποδεχτεί την απόφαση της πλειοψηφίας ενός Κινήματος, να αποχωρεί.

Ως Συμμαχία Πολιτών διευκρινίζουμε ότι ουδέποτε παρεκκλίναμε από τις αρχές μας.

Ήμασταν και παραμένουμε κατά της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και δεν το διαπραγματευόμαστε γιατί πρόκειται για την επίσημη διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Ήμασταν και παραμένουμε αντιμνημονιακό Κίνημα. Δεν ψηφίσαμε κανένα μνημονιακό νομοσχέδιο γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική δημιουργεί αύξηση των ανισοτήτων,  αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας και οδηγεί μεγάλη  μερίδα του λαού στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ήμασταν και παραμένουμε υπέρ της άμεσης και σωστής εφαρμογής του ΓΕΣΥ γιατί θεωρούμε εγκληματικό να κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές και κάποιοι να προωθούν τα μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.

Ήμασταν και είμαστε κατά των πελατειακών σχέσεων και του ρουσφετιού για τούτο και είμαστε οι μοναδικοί που δεν καταδεχτήκαμε να δώσουμε λίστες διορισμού για Ημικρατικούς οργανισμούς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τουναντίον καταθέσαμε σωρεία Προτάσεων για πάταξη της κομματοκρατίας που είναι η πηγή της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ευχόμαστε τέλος στον κ. Μυλωνά καλή συνέχεια και τον ευχαριστούμε για τη σύντομη συνεργασία.

One thought on “ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΛΙΛΛΗΚΑ: Παραιτήθηκε από τη Συμμαχία ο Παύλος Μυλωνάς

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.