Κινεζικός κολοσσός αναζητεί έκταση 120 χιλιάδων τ.μ. στην Πάφο

Τη δημιουργία ενός τεράστιου χώρου δραστηριοποίησής του στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο, επιδιώκει κολοσσός από την Κίνα, με 600 χιλιάδες βιομηχανίες ελαφρού τύπου στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς.

Αποκλειστικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο εν λόγω γίγαντας του κατασκευαστικού τομέα της αχανούς χώρας, είναι σε προχωρημένο στάδιο αναζήτησης της κατάλληλης έκτασης για τη δημιουργία των υποδομών του.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων Κύπρου και πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, Ανδρέας Δημητριάδης, ο οποίος έκανε λόγο για πρόθεση του κινεζικού κολοσσού να εγκατασταθεί στην Πάφο, αποκτώντας γη και ανεγείροντας υποστατικά συνολικής έκτασης 120 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

«Στην ανάπτυξη αυτή», είπε ο κ. Δημητριάδης, «θα περιλαμβάνεται εκθεσιακός και αποθηκευτικός χώρος μεγάλων διαστάσεων, διεθνές περιφερειακό εμπορικό κέντρο για προγραμματισμό των εξαγωγών και χώρος όπου θα γίνεται η συναρμολόγηση ημιτελών προϊόντων που θα εισάγονται από την Κίνα, θα τελειοποιούνται στην Κύπρο και θα επανεξάγονται προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο οργανισμός των εταιρειών αυτών της Κίνας, διευκρίνισε ο κ. Δημητριάδης, ασχολείται μέσω του δικτύου των εταιρειών και βιομηχανιών του, με προϊόντα καμωμένα από γυαλί, κεραμικό, με εργαλεία διαφόρων ειδών, ηλεκτρονικά είδη, είδη ταξιδίου και άλλα.

«Το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί είναι άμεσο και ήδη ο συγκεκριμένος κινεζικός οργανισμός εταιρειών, βρίσκεται σε αναζήτηση αρχικά 60 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό την υλοποίηση των εγκαταστάσεών του, πριν την περαιτέρω επέκτασή του», τόνισε.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, οι προσπάθειες του Επιμελητηρίου γίνονται σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου και τον ίδιο τον δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και όπως φαίνεται άρχισαν ήδη να αποδίδουν τα μέγιστα.

Ντόρα Χριστοδούλου “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.