Τα μυστικά του Τάμεση: Τι κρύβει το σκοτεινό ποτάμι του Λονδίνου

Ο ποταμός που διασχίζει το Λονδίνο, ο γνωστός σε όλους μας Τάμεσης, είναι το «αίμα» που δίνει ζωή στη βρετανική πρωτεύουσα από τη στιγμή της γέννησής της περίπου 2000 χρόνια πριν. Ήταν η αρτηρία μέσω της οποίας πέρασε το παγκόσμιο εμπόριο επί Βρετανικής Αυτοκρατορίας και στις όχθες του βρίσκονταν εργοστάσια που οδήγησαν στη βιομηχανική επανάσταση, που όμως άφησαν τα νερά του βιολογικά νεκρά.

Σήμερα τα εργοστάσια έχουν μετατραπεί σε γκαλερί, το ποτάμι είναι «σπίτι» για φώκιες και έχει γίνει ένας πολύ αγαπημένος ανοιχτός χώρος. Για τον φωτογράφο του Reuters, Stefan Wermuth οι περισσότερες μέρες δουλειάς τις πέρασε βολτάροντας στον Τάμεση καλύπτοντας πολιτικές μηχανορραφίες της Βουλής, την Τράπεζα της Αγγλίας ή τις πρόβες μίας νέας έκθεσης στην γκαλερί TATE.

Για τρεις μήνες περπατούσε κατά μήκος των οχθών του Τάμεση φωτογραφίζοντας τον ποταμό και τα εγκαταλελειμμένα αντικείμενα που έχει ξεβράσει η παλίρροια.

Η ποικιλία των αντικειμένων που ξεπηδούν από τη λάσπη είναι αινιγματική: από λασπωμένος κώνους της τροχαίας και στροβιλισμένα φύκια, μέχρι ένα νεκρό περιστέρι δίπλα σε ένα τριαντάφυλλο πάνω στην άμμο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s