Τραμπ: Αναμένεται συμφιλιωτικός σε ομιλία προς μουσουλμάνους ηγέτες

Κάλεσμα για στενότερη συνεργασία με τις Ην.Πολιτείες

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο περιφερειακής Συνόδου, για τον τρόπο αντιμετώπισης του ισλαμικού φονταμεταλισμού. 

Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το CNN, η ομιλία του προέδρου έχει γραφτεί από το ίδιο πρόσωπο που συνέταξε το Διάταγμα απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες μουσουλμανικών χωρών.

Σε κάθε περίπτωση, το περιεχόμενο αναμένεται σε περισσότερο συμφιλιωτικούς τόνους, καλώντας τις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου σε στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Στο πλαίσιο της περιφερειακής Συνόδου ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αλ Σίσι, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα τον επισκεφθεί επίσημα στο Κάιρο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες τις φουρτούνες από τις αποκαλύψεις για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του Νοεμβρίου και πραγματοποιεί πολυήμερη περιοδεία σε χώρες της Μέσης Ανατολής και στη συνέχεια της Ευρώπης.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στο Ριάντ, ο Τραμπ και ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν εμπορικές συμφωνίες $380 δισ. δολαρίων. Στο ποσό-μαμούθ περιλαμβάνεται και η πώληση όπλων.

Ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι Ουάσινγκτον και Ριάντ υπέγραψαν συνολικά συμφωνίες ύψους άνω των 380 δισ. δολαρίων κατά την επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ.

Το επίσημο πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας SPA έκανε λόγο για 34 συμφωνίες σε διάφορους τομείς όπως η άμυνα, το πετρέλαιο και οι αερομεταφορές.

Ο Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι αμυντικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν «την κακή ιρανική επιρροή».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s