ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Ν.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

‘DESTINATION EARTH 
– A NEW PHILOSOPHY OF TRAVEL BY A WORLD –TRAVELLER’

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 16ης Μαΐου 2017 στο οίκημα της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας, από το Πολιτιστικό Τμήμα της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας,  με εξαιρετική επιτυχία  η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Νίκου Χατζηκωστή  με τίτλο ‘DESTINATION EARTH  – A NEW PHILOSOPHY OF TRAVEL BY A WORLD –TRAVELLER’, γραμμένο στα αγγλικά.  ‘Προορισμός Γη: Μια νέα φιλοσοφία  του ταξιδεύειν από  έναν παγκόσμιοταξιδιώτη’.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον ΄Υπατο Αρμοστή κ. Ευριπίδη Ευρυβιάδη και στη συνέχεια ανέλαβε συντονιστής,  ο  Πολιτιστικός Ακόλουθος,  Δρ. Αχιλλέας Χατζηκυριάκου ο οποίος με διάφορες ερωτήσεις έδωσε στον συγγραφέα τις ευκαιρίες που χρειαζόταν για να εξηγήσει στο ακροατήριο το πώς αποφάσισε το μεγάλο παγκόσμιο του ταξίδι και να μιλήσει για τις διάφορες εμπειρίες που προσκόμισε για να γράψει το εν λόγω πρώτο του βιβλίο.

Τα ταξίδια του ανά τον κόσμο που κράτησαν έξι χρόνια και έξι μήνες, και επισκέφθηκε 77 τόσες χώρες, η επαφή του με τις διάφορες φυλές της υφηλίου, οι διαφορετικοί τρόποι ζωής, οι διαφορετικές αντιλήψεις, η εμπειρία του να ζήσει όλους αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους και να έχει άμεση επαφή μαζί τους,  τον έφεραν πιο κοντά στο άνθρωπο και τον έκαναν να καταλάβει ότι δεν διαφέρουμε ο ένας από τον άλλο, αλληλοκατανόηση και σεβασμός χρειάζεται για να συμβιώσουμε σε ένα περιβάλλον που ανήκει σε όλους μας, όπως εξηγεί στο βιβλίο του.

 

Ο συγγραφέας κ. Νίκος Χατζηκωστής [φωτο], όπως είπε, υιοθέτησε μια διαφορετική φιλοσοφία της ζωής, εκείνης που δίνει το δικαίωμα στον κάθε άνθρωπο στο πλανήτη Γη να χαίρει τη φύση και να δικαιούται να πιστεύει ότι ολόκληρος ο κόσμος του ανήκει. Αυτό είναι αρκετό για τον ίδιο.  Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα θεωρούν τα ταξίδια ως ξεκούραση, διασκέδαση για διακοπές ο συγγραφέας προτείνει ένα πιο  εποικοδομητικό λόγο, μια νέα φιλοσοφία για ταξίδια, ως τροφή  για την ίδια τη ζωή.

Στο τέλος του βιβλίο ο συγγραφέας προνοητικά αφιερώνει και δύο κεφάλαια εξηγώντας στον κάθε αναγνώστη που θα ήθελε να ακολουθήσει το δικό του παράδειγμα εξερεύνησης του πλανήτη,  χρήσιμες οδηγίες και βοηθητικές εξηγήσεις και συστάσεις.

Το βιβλίο ο συγγραφέας το αφιέρωσε στον [μεγαλοεκδότη] πατέρα του κ. Κώστα Χατζηκωστή, ο οποίος, όπως αναφέρει στην αφιέρωσή του είναι η ενσωμάτωση της ελευθερίας, της δύναμης και της αγάπης.

Βιβλίο της χρονιάς 2017

Όπως ανακοίνωσε η ιστοσελίδα www.amazon.co.uk στις 5 Μαΐου 2017, το βιβλίο απέσπασε στην Αμερική  το τίτλο του βιβλίου της χρονιάς για το 2017 από το Independent Press Award (US) στην κατηγορία των ταξιδιών. Στην ιστοσελίδα που ακολουθεί ο αναγνώστης θα διαβάσει δημοσιευμένα επαινετικά σχόλια από διάσημους συγγραφείς και καθηγητές.

https://www.amazon.co.uk/Destination-Earth-Philosophy-Travel-World-Traveler/dp/0997414804

“An epic journey with a master philosopher.” – Daniel Klein, New York Times best-selling author

“I know a potential best seller when I see one. This will be soon! As a world traveler, I found Nicos’s book to be spot on with his philosophies, introspection, and cultural experiences. It was a delightful book to read.” – Tina Dreffin, Award-winning author of ‘Bluewater Walkabout: Into Africa’

“Destination Earth conveys the fascinating journey of an exceptional world-traveler. Nicos not only writes in an engaging style that allows readers to share his experiences, but his philosophical reflections provide unique insights into the process and value of education through travel.” – Ron Leonard, Professor of Philosophy, University of Nevada, Las Vegas…

Φανούλα Αργυρού

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος   22.5.2017

>>> «Προορισμός Γη: Μια νέα φιλοσοφία του ταξιδεύειν από έναν παγκόσμιο ταξιδιώτη»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.