Δυσαρέσκεια της Ομογένειας ΗΠΑ με τις απαράδεκτες υποχωρήσεις του Αναστασιάδη

Κατά τη διάρκεια του 33ου ετήσιου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ (6-8 Ιουνίου) στην Ουάσινγκτον, όπου θα μιλήσει ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να εκδηλωθεί η δυσαρέσκεια των ομογενών για «απαράδεκτες υποχωρήσεις», όπως υποστηρίζεται, που έγιναν από ελληνοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Την ίδια στιγμή, οι αξιωματούχοι των οργανισμών που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο (PSEKA, AJC, HALC, CEH, FCAO, AHEPA and Cyprus US Chamber) θα επαναλάβουν την «πλήρη στήριξή» τους στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας μπροστά στις πιέσεις που δέχεται -εντός και εκτός Κύπρου- για απαράδεκτη λύση και για αναστολή του προγράμματος γεωτρήσεων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι πρόσφατα απετράπησαν δυσάρεστες εξελίξεις την τελευταία στιγμή, επειδή συζητήθηκε το ενδεχόμενο αναθεώρησης της «πάγιας θέσης» ότι «η Ομογένεια στηρίζει την πολιτική της εκάστοτε κυπριακής κυβέρνησης στο Κυπριακό». 

Επίσης, φαίνεται ότι τα όσα διαδραματίστηκαν με την υπόθεση του Ενωτικού Δημοψηφίσματος αποτέλεσαν τη σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Όπως ανέφεραν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Κυπροαμερικανικών Οργανώσεων, «η διαφωνία μας δεν αφορά το περιεχόμενο της πρώτης ή της δεύτερης απόφασης για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, αλλά το γεγονός ότι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί κίνησαν γην και ουρανό για να ικανοποιηθεί ο εκβιασμός του Ακιντζί, ισοπεδώνοντας κάθε ίχνος εθνικής περηφάνιας».

Πανίκος Παναγιώτου

Πηγή: mignatiou.com

2 thoughts on “Δυσαρέσκεια της Ομογένειας ΗΠΑ με τις απαράδεκτες υποχωρήσεις του Αναστασιάδη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.