Το “Ερτζάν” γίνεται Heathrow – Έργο εκατοντάδων εκατομμυρίων €

Έργο εκατομμυρίων που σκοπό έχει να μετατρέψει [το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμβου] “Ερτζάν” σε ένα «παγκόσμιας εμβέλειας αεροδρόμιο», σε στυλ Heathrow, με σύστημα αυτόματης παράδοσης αποσκευών και οικολογικό τερματικό, βρίσκεται στα σκαριά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας cyprustodayonline, η συνέχιση του έργου αυτού έγινε εφικτή μετά την υπερπήδηση «νομοθετικής» διαμάχης που αφορούσε στην κατασκευή αεροδιαδρόμου.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 300 εκατ. ευρώ. Ο “υπεύθυνος” του αεροδρομίου, Serhat Özçelik, είπε στην εν λόγω ιστοσελίδα πως είχε προκύψει ζήτημα ‘απαλλοτρίωσης’ της [ελληνικής] γης καθώς εταιρεία «κατείχε μικρό αλλά σημαντικό κομμάτι γης στο οποίο θα γινόταν η κατασκευή του αεροδιαδρόμου».

Πλέον οι κατοχικές αρχές είναι σε θέση να επιταχύνουν το έργο τους κατασκευάζοντας ένα αεροδιάδρομο 3,200 μέτρων το οποίο θα ‘χωρά’ Boeing 777 και Airbus A340.

Πάντως, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το 2013 ταξίδευαν από το Ερτζάν 2,4 εκατ. επιβάτες το χρόνο. Πλέον, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, οι επιβάτες αγγίζουν τα 4 εκατ. τον χρόνο. 

Ο Özçelik σχολίασε μάλιστα ότι πρόκειται για την πιο σημαντική επένδυση του ψευδοκράτους ενώ χαρακτήρισε το νέο τερματικό ως “state-of-the-art”. Πρόσθεσε πως θα παρέχει την ίδια τεχνολογία με αυτήν του τερματικού 5 του Heathrow και πως θα είναι… φιλικό προς το περιβάλλον.

Σκοπό είναι να αισθάνονται οι επιβάτες «εμπιστοσύνη στην ‘ΤΔΒΚ’», είπε στη συνέχεια.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια με το τελευταίο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο τερματικό, το κτίριο, δρόμους για ταξί και πάρκινγκ αυτοκινήτων.

sigmalive

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.