Μαθήτρια αποβλήθηκε επειδή φορούσε “προκλητικό” μπλουζάκι

Και όμως οι γυναίκες κρίνονται ακόμη από το τι φοράνε ή από το ποια μέρη του σώματός τους επιλέγουν να δείξουν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της huffingtonpost, η ιστορία που θα σας διηγηθούμε θα μπορούσε να είναι ένα κακό αστείο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Σε αυτήν πρωταγωνιστεί μία τελειόφοιτη Λυκείου στο σχολείο Hickory Ridge στο Χάρισμπουργκ στη Βόρεια Καρολίνα, η οποία αποβλήθηκε επειδή φορούσε μία μπλούζα που άφηνε εκτεθειμένες τις κλείδες της. Ναι, δεν σας κάνουμε πλάκα.

H Summer, η οποία είναι αριστούχος μαθήτρια με επαίνους, είπε στο NBC Charlotte ότι καθόταν απλώς στην καφετέρια του σχολείου όταν ο διευθυντής του σχολείου της ζήτησε να βάλει το μπουφάν της επειδή το ντύσιμο της ήταν ενάντια στους κανονισμούς. Το εν λόγω «σκανδαλώδες μπλουζάκι» άφηνε εκτεθειμένο ένα μέρος από τους ώμους της και την πλάτη της.

Αν και η ίδια του είπε ότι πίστευε ότι το μπλουζάκι ήταν «μια χαρά», υπάκουσε και έβαλε το μπουφάν της. Ωστόσο, εκείνος και πάλι δεν ήταν ευχαριστημένος και της ζήτησε να αλλάξει όλο το ντύσιμό της.

«Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί υπάρχουν ενδυματολογικοί κανόνες, αλλά πιστεύω ότι αφού έβαλα το μπουφάν, το θέμα θα είχε λήξει», είπε στο NBC.

http://interactive.tegna-media.com/video/embed/embed.html?id=2605700&type=video&title=Honor%20roll%20student%20suspended%20over%20dress%20code&site=275&playerid=6918249996581&dfpid=32805352&dfpposition=Video_prestream_external%C2%A7ion=home

Αντί να αλλάξει ρούχα, η Summer ζήτησε από τον διευθυντή να καλέσει τη μαμά της. Σύμφωνα με το NBC, η Summer είχε ξανά προβλήματα με τον διευθυντή της τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και εξαιτίας αυτού, η μαμά της έχει ζητήσει από το σχολείο να την καλεί πριν παρθεί οποιοδήποτε μέτρο ενάντια στην κόρη της. Ωστόσο, ο διευθυντής δεν μπόρεσε να την βρει και έτσι η Summer απλώς συνέχισε την μέρα της.

Τα πράγματα, όμως, δεν τελείωσαν εκεί. Αργότερα, σε μία σχολική σύσκεψη, ο διευθυντής εμφανίστηκε με έναν φύλακα και ζήτησε από όλους να φύγουν, εκτός από τη Summer.

 

 

«Ο φύλακας ήταν περίπου ενάμιση μέτρο μακριά μου και είχε το χέρι του στο όπλο του», θυμάται η Summer. «Ο διευθυντής είπε “Σου δίνω τελεσίγραφο. Προσπαθήσαμε να καλέσουμε τη μαμά σου. Είτε θα έρθεις μαζί μου για να αλλάξεις ρούχα είτε θα σε συλλάβουμε».

Πριν ο φύλακας πάει να της περάσει χειροπέδες, η μαμά της τηλεφώνησε.

Αν και η μαθήτρια δεν συνελήφθη, αποβλήθηκε για 10 μέρες, ενώ της απαγορεύθηκε να συμμετέχει σε κάθε δραστηριότητα των τελειόφοιτων, όπως και στην αποφοίτηση. Σύμφωνα με το γράμμα που στάλθηκε στη μαμά της, η Summer αποβλήθηκε για «ανυπακοή». Η ίδια, μάλιστα, πιστεύει ότι ο διευθυντής σκέφτεται ακόμη και να την αποβάλει για πάντα από το σχολείο.

«Είναι λυπηρό επειδή δούλεψα τόσο σκληρά αυτά τα τέσσερα χρόνια για να βρεθώ εκεί πάνω», είπε. «Έχουμε εμπόρους ναρκωτικών που θα βρεθούν εκεί πάνω (σ.σ. στην αποφοίτηση), έχουμε σεξουαλικούς παραβάτες που θα βρεθούν εκεί πάνω και η μαθήτρια που έβγαλε 4.4 και έδειξε τους ώμους της δεν μπορεί».

Η ζωή είναι άδικη για τις γυναίκες, να ένα μάθημα που διδασκόμαστε όλες από μικρές.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.