Ο άστεγος ήρωας που βοήθησε τα παιδιά μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ

… και η γυναίκα που έσωσε δεκάδες παιδιά.

Ο Stephen Jones είναι ένας άστεγος που βρισκόταν έξω από το Manchester Arena, όταν σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα 22 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, κυρίως μικρά παιδιά. Χαρακτηρίζεται ως ήρωας καθώς, αψηφώντας τον κίνδυνο και λειτουργώντας ενστικτωδώς, έσπευσε να βοηθήσει τους τραυματίες που έτρεχαν πανικόβλητοι να βγουν από το στάδιο.

«Στην αρχή άκουσα κάτι σαν ένα πολύ δυνατό κρότο και σκέφτηκα ότι μάλλον πρόκειται για πυροτεχνήματα. Στη συνέχεια άκουσα μία μεγάλη έκρηξη» ανέφερε ο Stephen Jones και συνέχισε:

Ένιωσα το ωστικό κύμα και τότε όλοι άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν. Εγώ και ο φίλος μου σηκωθήκαμε αμέσως και τρέξαμε για να φύγουμε. Μόλις όμως συνειδητοποιήσαμε τι συνέβη επιστρέψαμε και είδαμε γυναίκες και παιδιά να βγαίνουν από το στάδιο με αίματα.

«Είμαστε όλοι άνθρωποι. Έχουμε καρδιά. Έχουμε ακόμα το ένστικτο ώστε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια και αυτό κάναμε. Και πόσο μάλλον όταν είδαμε τα παιδιά γεμάτα με αίματα» συνέχισε.

«Αν δεν βοηθούσα δεν θα μπορούσα να ζήσω σκεπτόμενος ότι έφυγα και άφησα αβοήθητα αυτά τα παιδιά. Σκουπίσαμε το αίμα από το πρόσωπο ενός παιδιού. Ένα κορίτσι ήταν γεμάτο αίμα ενώ η μητέρα της φώναζε. Τελικά κάποιος έβγαλε το μπλουζάκι της κοπέλας και είδαμε ότι δεν αιμορραγούσε η ίδια αλλά ήταν το αίμα κάποιου άλλου».

Ο Jones περιέγραψε ότι εκείνος και ένας φίλος του κράτησαν τα πόδια μίας γυναίκας που αιμορραγούσε μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο.

A woman waits to take part in a vigil for the victims of an attack on concert goers at Manchester Arena, in central Manchester, Britain May 23, 2017. REUTERS/Darren Staples.

Η ενέργεια του Jones φέρνει στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα με τους άστεγους στο Μάντσεστερ. Ο δήμαρχος Andy Burnham, όταν εκλέχθηκε, δεσμεύθηκε να δώσει το 15% του μισθού του σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για αστέγους όμως ο Jones υπογραμμίζει ότι πολλοί άστεγοι κοιμούνται έξω από το Manchester Arena όπου σημειώθηκε αυτή η φρικτή επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Ο «άγγελος του Μάντσεστερ»: Αυτή η γυναίκα έσωσε δεκάδες παιδιά

Με καλοσύνη, αγάπη και ανθρωπιά απάντησαν στον τρόμο της επίθεσης οι αφανείς ήρωες του Μάντσεστερ.

Μία από αυτούς και η Πόλα Ρόμπινσον. Ο «άγγελος του Μάντσεστερ», όπως την αποκαλούν, η οποία συγκέντρωσε 50 παιδιά και τα φιλοξένησε στο ξενοδοχείο της προκειμένου να τα προστατεύσει από την μανία της επίθεσης.

Η Ρόμπινσον, 48 ετών είπε στο C4 News, ότι βρισκόταν στον σταθμό Βικτόρια δίπλα στον συναυλιακό χώρο όταν είδε δεκάδες έφηβα κορίτσια να ουρλιάζουν και να τρέχουν σε κατάσταση πανικού μακριά από το κτίριο του Μanchester Arena.

Η Πόλα Ρόμπινσον πρόσφερε στέγη και βοήθεια στα παιδιά που είχαν υποστεί σοκ από την επίθεση, ώσπου να μπορέσουν να τα βρουν οι γονείς τους.

Αυτή ήταν μία μόνο από τις πράξεις αγάπης στο Μάντσεστερ.

Την ίδια στιγμή, πολίτες άνοιξαν τα σπίτια τους και ενημέρωναν μέσω twitter ενεργοποιώντας το hashtag #roomsformanchester.

Μαζί τους και οι οδηγοί ταξί σε ολόκληρο το Μάντσεστερ που πρόσφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να μεταφέρουν τα παιδιά σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Οι άνθρωποι του Μάντσεστερ πέρα από κάθε προσδοκία ενώθηκαν απέναντι στο τρόμο, απαντώντας με αγάπη, καλοσύνη και ανθρωπιά απέναντι σε αυτή την τρομακτική τραγωδία.

>>> Μέι: Φοβάμαι νέα επίθεση – Είχε και γυναίκα-συνεργό

>>> Μάντσεστερ: Μια 8χρονη κυπριακής καταγωγής μεταξύ των θυμάτων

2 thoughts on “Ο άστεγος ήρωας που βοήθησε τα παιδιά μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.