Έλληνας γιατρός στο Μάντσεστερ: Όταν η μάνα θα μάθει για τη Σάφι…

Ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Χριστόπουλος, που παρακολουθεί τη μητέρα της 8χρονης που σκοτώθηκε στη βομβιστική επίθεση, περιγράφει: Η γυναίκα δεν ξέρει ότι το κοριτσάκι της δεν ζει. Το σώμα της είναι γεμάτο πληγές και θα ξαναμπεί στο χειρουργείο.

Διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάντσεστερ, χωρίς να ξέρει ότι το κοριτσάκι της, η 8χρονη Σάφι Ρόουζ, είναι νεκρό, νοσηλεύεται η Λίζα Ρούσσος.

Μεταξύ των γιατρών που την παρακολουθούν είναι ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr για τα όσα ζει από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο την κατάσταση της Λίζα Ρούσσος, που είχε πάει στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε με τα δύο κορίτσια της.

Ο γιατρός αποκαλύπτει πως το σώμα της  Λίζας Ρούσσος ήταν γεμάτο «τρύπες» από τις βίδες και τα μπουλόνια της βόμβας.

«Η γυναίκα είναι διασωληνωμένη, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της, αλλά δεν έχει ακόμα επαφή με το περιβάλλον. Δεν την έχουμε ξυπνήσει γιατί θα  χειρουργηθεί πάλι τις επόμενες ημέρες και για αυτό τον λόγο δεν γνωρίζει ότι η 8χρονη κορούλα της δεν ζει πια».


‘I held dying Saffie Rose in my arms as she called out for her mum’ reveals brave Manchester first aider…

Paul Reid ran back inside Manchester Arena after hearing the blast and was met with the horrific sight of bodies strewn across the foyer.

A brave first responder who ran towards the sounds of explosions at Manchester Arena has told how he cradled dying Saffie Rose Roussos in his arms.

Distraught Paul Reid tried to comfort and reassure the fatally injured eight-year-old as she cried out for her mum following the blast.

‘I held dying Saffie Rose in my arms as she called out for her mum’ reveals brave Manchester first aider.

Her aunt told the Daily Mail: “”It’s every parent’s worst nightmare. There is nothing anyone can do or say to make it any better.

“Saffie was such a bubbly little girl. She was really pretty, absolutely adorable. I’m just numb inside.

The tragic youngster’s dad Andreas Roussos had no idea of the terror attack as he arrived at Manchester Arena to pick up his family.

 


Ο γιατρός σκέπτεται ήδη τη στιγμή που η γυναίκα θα πρέπει να μάθει ότι το παιδί της είναι μεταξύ των θυμάτων της σφαγής των παιδιών του Μάντσεστερ. «Φαντάζομαι ότι μόλις ανοίξει τα μάτια της και μας ρωτήσει, θα μας είναι πολύ επώδυνο να της πούμε την αλήθεια», λέει ο κ. Χριστόπουλος. «Αυτή η μητέρα ήταν μαζί με τα κοριτσάκια της στη συναυλία και πρέπει να ήταν πολύ κοντά στο σημείο που έγινε η έκρηξη γιατί πραγματικά ήταν πολυτραυματίας, δηλαδή  το σώμα της ήταν γεμάτο πληγές και προσπαθούσαμε να βγάλουμε από τις πληγές της βίδες και μπουλόνια. Η κατάστασή της ήταν πολύ σοβαρή. Δεν είναι υπερβολικό να πω ότι τόσο η ίδια όσο και οι τραυματίες που έφταναν στο νοσοκομείο, γονείς με τα παιδιά τους, ήταν χιλιοτρυπημένοι στα σώματά τους από την έκρηξη. Η κατάσταση ήταν τραγική και σοκαριστική».

Ο Έλληνας γιατρός μίλησε και για την άλλη κόρη της Λίζας Ρούσσου, η οποία νοσηλεύεται με τραύματα στο σώμα της. «Όσο για το άλλο κοριτσάκι της, νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο και από όσο γνωρίζω δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο η  ζωή του».

Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, θα περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να αποκατασταθούν οι πληγές των τραυματισμένων από τη βομβιστική επίθεση.

Πηγή: protothema.gr 

>>> Πρωτοφανής βαρβαρότητα από το ισλαμοφασιστικό ISIS

One thought on “Έλληνας γιατρός στο Μάντσεστερ: Όταν η μάνα θα μάθει για τη Σάφι…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.