Μια νέα διάσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό είναι δεδομένη, δηλώνει η Ελένη Θεοχάρους

«Είτε το πρόγραμμα που υποστηρίζει ο Ακιντζί και το ΑΚΕΛ προχωρήσει, είτε η θέση του Προέδρου Αναστασιάδη, κατά τη δική μας εκτίμηση η Γενεύη θα γίνει …»

Την εκτίμηση ότι η πραγματοποίηση μιας νέας διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό είναι δεδομένη με τον ένα ή άλλο τρόπο, εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, σημειώνοντας πως αυτό γιατί πλησιάζει η κίνηση εκβιασμού της Άγκυρας λόγω της επερχόμενης έναρξης των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Η κυρία Ελένη Θεοχάρους, η οποία είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, εκτός από το Κυπριακό, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια της κυπριακής ομάδας Νέων Επιστημόνων Nestfold που βρίσκεται στην 5άδα διαγωνισμού Διαστημικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της NASA.

Κυπριακό 

Η Ελένη Θεοχάρους είπε πως οι διαδικασίες για την επικείμενη Γενεύη είναι προς το θεαθήναι, σημειώνοντας πως η διάσκεψη της Γενεύης θα γίνει με τον άλφα ή βήτα τρόπο και για την Αλληλεγγύη δεν έχει καμία σημασία η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Όπως είπε, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης τον Ιανουάριο είχε πει ότι θα πάει στη Γενεύη μόνο αν έχουν συμφωνηθεί όλα ή αν βρεθούμε σε ακτίνα συμφωνίας σε όλα τα ζητήματα και εκεί να συζητηθεί μόνο το θέμα της ασφάλειας. «Αυτή τη στιγμή έχει ανατραπεί το παραμύθι, και ξεκινάμε από το σημείο να συμφωνηθεί η ασφάλεια, να συμφωνηθεί η απομάκρυνση του στρατού κατοχής και στη συνέχεια να πάμε στο εδαφικό και αφού συζητηθεί το εδαφικό να συζητηθούν όλα τα άλλα», είπε.

Η Ελένη Θεοχάρους είπε πως για όλα τα άλλα θέματα, υπήρχε η διαβεβαίωση ότι ήταν ελάχιστες οι λεπτομέρειες που δεν είχαν συμφωνηθεί, και αυτή ήταν η ενημέρωση που υπήρξε και στη Γενεύη.

«Είτε το πρόγραμμα που υποστηρίζει ο Ακιντζί και το ΑΚΕΛ προχωρήσει, είτε η θέση του Προέδρου Αναστασιάδη, κατά τη δική μας εκτίμηση η Γενεύη θα γίνει καθώς να μην ξεχνάμε ότι πλησιάζει ο χρόνος όπου θα εκδηλωθεί η τουρκική κίνηση εκβιασμού, δηλαδή η πρόκληση κρίσης και θερμού επεισοδίου ενόψει της έναρξης των γεωτρήσεων στις θάλασσες της κυπριακής Δημοκρατίας για την αναζήτηση υδρογονανθράκων», είπε. 

Η κ. Θεοχάρους είπε πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει δυνατότητα για σύγκρουση στη θάλασσα, οι κίνδυνοι για το οποιοδήποτε θερμό επεισόδιο θα είναι στη χερσαία έκταση της Δημοκρατίας. «Ενόψει αυτών των απειλών και κινδύνων και πάλι θα συρθούμε σε νέα συνθηκολόγηση και θα ακολουθήσουμε και πάλι τις εντολές της Τουρκίας όπως έγινε άπειρες φορές μέχρι τώρα», είπε.

Κυπριακή ομάδα νέων επιστημόνων

Η Ελένη Θεοχάρους στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία που έχει η κυπριακή ομάδα Νέων Επιστημόνων Nestfold που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 5άδα του ημιτελικού διαγωνισμού Διαστημικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της NASA, και διεκδικεί την πρώτη θέση στον κόσμο στην κατηγορία της «Λαϊκής Ψηφοφορίας».

Η Ελένη Θεοχάρους συνεχάρη τα παιδιά σημειώνοντας πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Κύπρο η διάκριση αυτή. Πρόσθεσε πως έχει ήδη ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς είναι η μόνη ομάδα από χώρα μέλος της ΕΕ που έχει προχωρήσει σε αυτό το στάδιο του διαγωνισμού, να στηρίξει την ομάδα ψηφίζοντας μέσω διαδικτύου.

Όπως είπε υπήρξε καλή ανταπόκριση από τους Ευρωπαίους Ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα μεταφέρουν την πληροφορία για στήριξη της κυπριακής ομάδας στις χώρες τους.

«Καλώ και τους Κύπριους πολίτες να στηρίξουν τα παιδιά μας, να τους δώσουν τη δύναμη να διακριθούν ακόμη περισσότερο και να δώσουν το έναυσμα και την ώθηση και σε άλλα παιδιά να εργαστούν συγκροτημένα και να εφαρμόσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις ώστε και η ανθρωπότητα να ωφεληθεί από τα επιτεύγματα τους αλλά και ο τόπος μας να ανακτήσει το κύρος το οποίο έχει χάσει από τα λάθη της γενιάς που φεύγει», είπε.

>>> Οι πολίτες μπορούν να στηρίξουν την κυπριακή ομάδα ψηφίζοντας μέχρι τις 4 Ιουνίου στις ιστοσελίδες http://www.nestfold.com, https://goo.gl/p4tZS7 και http://www.facebook.com/NestFold. 

ΚΥΠΕ

Να αποφύγει πενταμερή που νομιμοποιεί το ψευδοκράτος ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ζητά η ΕΔΕΚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.