ΗΠΑ: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο διαβολικός Ζ.Μπρεζίνσκι

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου  και συνιδρυτής μαζί με τον Κίσσιγκερ της “Trileteral Committee” Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι.

Ο Μπρζεζίνσκι ήταν ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς στον τομέα των διεθνών σχέσεων και ένας από τους ανθρώπους η σκέψη των οποίων συνεχίζει να επηρεάζει τη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ για πολλά χρόνια, ανέλαβε το 1977 την κρίσιμη θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του προέδρου Τζίμι Κάρτερ. Έγινε γνωστός λόγω των σκληρών θέσεών του έναντι της Σοβιετικής Ένωσης και των διενέξεων που είχε με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Σάιρους Βανς.

Λουκάς Παπαδήμος, Αλέξης Παπαχελάς, Παν. Βουρλούμης, τρία… ελληνόφωνα μέλη της αμαρτωλής Trilateral Commission που ρήμαξαν τους λαούς του πλανήτη…

Ο Μπρζεζίνσκι ήταν εξάλλου ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες της επιθετικής πολιτικής για την πρόκληση ρηγμάτων στο ανατολικό μπλοκ και την οικονομική εξόντωση της Μόσχας.

Η κόρη του, Μίκα, έγραψε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πατέρας της πέθανε ειρηνικά, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s