Γιώργος Πίππας, ο Κύπριος νέος δήμαρχος του Cambridge

Στιγμιότυπο από την ανακήρυξη του ομογενή Γιώργου Πίππα στη Δημαρχία – και την επίδοση του βιβλίου του Δώρου Παρτασίδη “Πρόσωπα της Κύπρου”- στο Cambridge, την φημισμένη πανεπιστημιούπολη της Βρετανίας.

Μετά από 811 χρόνια, το Cambridge απέκτησε τον πρώτο μετανάστη δήμαρχο. Πρόκειται για τον συμπατριώτη μας Γιώργο Πίππα από το Παλιομέτοχο ο οποίος υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου της δημαρχίας της γνωστής πανεπιστημιούπολης σε πρώτο πολίτη του Cambridge. Μετά την μονόλεπτη σιγή για καταδίκη της τρομοκρατικής βομβιστική επίθεσης στο Manchester άρχισε ή παραδοσιακή αλλά συγκινητική τελετή της εγκαθίδρυσης του νέου δημάρχου στο δημοτικό μέγαρο.

Μιλώντας ο συμπατριώτης μας δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Σαρρής, καθηγητής της βυζαντινής ιστορίας, ανέφερε με πάθος τη ζωή και τις συνθήκες που έφεραν τον κ. Πίππα στην Βρετανία  χωρίς να παραλείψει την τουρκική εισβολή και κατοχή της μητρικής μας πατρίδας.

Ο νέος δήμαρχος κατασυγκινημένος αναφέρθηκε στην 90χρονη μητέρα του που με πολλούς κόπους μεγάλωσε τα 9 παιδιά της με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Σε δηλώσεις τους ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας Γρηγόριος και ο Γεν. Πρόξενος της Κύπρου Γιάννης Κουκουλαρίδης υπογράμμισαν τη σημασία της εκλογής του κ. Πίππα στην ομογένεια, την ορθόδοξη πίστη αλλά και την Κύπρο.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης ο συμπατριώτης φωτογράφος και κινηματογραφιστής Δώρος  Παρτασίδης που κάλυψε την τελετή για το ΡΙΚ δώρισε στον ηγέτη του δημαρχείου Louis Herbert το βιβλίο του “Πρόσωπα της Κύπρου” με ειδική αφιέρωση για να γνωρίσει τους Κύπριους καλύτερα. Ευχαριστώντας τον κ. Παρτασίδη ο κ. Herbert πρόσθεσε ότι από σήμερα η βιβλιοθήκη του Cambridge είναι πλουσιότερη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.