Στην Κύπρο η κόρη του Τσε Γκεβάρα 

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΕΑΝ  ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ “ΤΣΕ” ΑΝΤΡΟ, ΔΙΑΣΗΜΟ ΧΟΡΕΥΤΗ ΤΟΥ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΟΥ…

H θυγατέρα του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα Γκεβάρα, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο στις 29 Ιουνίου κατόπιν πρόσκλησης του Κυπρο-κουβανικού Συνδέσμου Φιλίας, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από τη δολοφονία του πατέρα της.

Ανακοίνωση του Συνδέσμου, αναφέρει ότι «στο πρόγραμμα της επίσκεψης της Αλέιδα Γκεβάρα στην Κύπρο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων,  η συμμετοχή της στη μεγάλη εκδήλωση για τα 25χρονα του Κυπρο-Κουβανικού Συνδέσμου».

Η Αλέιδα Γκεβάρα θα παραστεί, επίσης, σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου με θέμα την Κουβανική Επανάσταση και θα συμμετάσχει στο 30ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ.

Θα πραγματοποιήσει, επίσης,  μια σειρά επαφών και συναντήσεων με το κυπριακό κίνημα αλληλεγγύης με την Κούβα, με την κοινότητα των Λατινοαμερικάνων που ζουν στην πατρίδα μας καθώς και με πολιτειακούς και πολιτικούς αξιωματούχους της Κύπρου.

Η Αλέιδα Γκεβάρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «είναι παιδίατρος και διακρίνεται για τη συμμετοχή της σε ανθρωπιστικές αποστολές αλληλεγγύης ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιείται διεθνώς ως πρέσβειρα της Κουβανικής Επανάστασης, των επιτευγμάτων της αλλά και του αγώνα για τερματισμό του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας».

Πραγματοποίησε ξανά επίσκεψη στην Κύπρο το 1997. Λεπτομέρειες για την επίσκεψή της τον Ιούνιο και τις επαφές που θα έχει, θα ανακοινωθούν από τον Κυπρο-Κουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας, σε μεταγενέστερο στάδιο.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s