Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση Αναστασιάδη: Τα απορρίπτει όλα, με θράσος ο Ακιντζί

Η επανάληψη των «υπό όρους» αντιλήψεων, «κάθε μέρα και κάθε ώρα από τον Ε/κ ηγέτη και τους εκπροσώπους του κάνει αδύνατη την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κατοχικός ηγέτης λέγοντας ότι η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη στις 17 Μαΐου, να συζητηθεί «κατά προτεραιότητα το θέμα ασφάλειας – εγγυήσεων, στη συνέχεια να ολοκληρώσουμε με τις εδαφικές αναπροσαρμογές και μετά να διευθετήσουμε τα υπόλοιπα 4 κεφάλαια» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Μουσταφά Ακιντζί στη γραπτή του δήλωση αναφέρει επίσης ότι αυτή η νέα στάση που περιέχει αυτή την προσέγγιση «σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αυτή η νέα στάση, ως αντίθετη με τις συμφωνίες, δεν είναι μια συμπεριφορά καλής θέλησης που επικεντρώνεται στη λύση».

Ο Ακιντζί προσθέτει ότι στις διαπραγματεύσεις υπάρχουν 6 κεφάλαια και έχει συμφωνηθεί ότι αυτά θα συζητηθούν μεταξύ τους αλληλένδετα, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι εάν υπάρχει θέληση για να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, στο υφιστάμενο στάδιο θα πρέπει να συζητηθούν με συνολική προσέγγιση τα θέματα στα οποία ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία και επικεντρώνοντας στην συνολική εικόνα υποχρεωτικά να καταγραφεί δρόμος, όπως αναφέρει. Σίγουρα, συνεχίζει, μέσα σε αυτά είναι τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, λέγοντας ότι το να συζητηθεί η διάσταση της ασφάλειας είναι σημαντικό για τους Τ/κ, «και μάλιστα πολύ πιο σημαντικό από ό,τι το θεωρεί η ε/κ πλευρά».

“Την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό” συζήτησαν Τσαβούσογλου με Άιντα

Συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε στις 14.00 ο ειδικός σύμβουλος για το Κυπριακό των ΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε στην Άγκυρα.

Η συνάντηση ήταν κλειστή για τον Τύπο και δεν έγιναν δηλώσεις.

Ωστόσο ο Τσαβούσογλου, ανέφερε πως συζήτησε με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, την κατάσταση στο Κυπριακό.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρει επί λέξει: “Δεχτήκαμε τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έιντε και συζητήσαμε την παρούσα κατάσταση τις διαπραγματεύσεις για μια περιεκτική λύση στο Κυπριακό, μεταφέροντας του τις προσδοκίες μας”.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου

2 thoughts on “Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση Αναστασιάδη: Τα απορρίπτει όλα, με θράσος ο Ακιντζί

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s