Μετά από 43 χρόνια στη γενέθλια γη τα λείψανα του ήρωα της ΕΛΔΥΚ, Αθανασίου Καραγεώργου

Με βαθιά συγκίνηση, με εθνική υπερηφάνεια και με τον προσήκοντα σεβασμό, αποτίνοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής, και με την ιαχή «Αθάνατος», υποδέχθηκαν την Τρίτη το μεσημέρι, οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλοβρύσου, του Δήμου Τρικκαίων, τα λείψανα του ηρωϊκά πεσόντα στην Κύπρο, Έφεδρου Ανθυπασπιστή (ΠΖ) της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Αθανάσιο Καραγεώργο, τα οποία μεταφέρθηκαν στη γενέθλια γη, μετά από 43 χρόνια. 

Τα τέσσερα αδέλφια του που βρίσκονται εν ζωή, και οι υπόλοιποι συγγενείς με δάκρυα στα μάτια, παρέστησαν στην τελετή υποδοχής των λειψάνων, ενώ στρατιωτικό άγημα, επίσημοι και πλήθος κόσμου, απέδωσαν το ύστατο χαίρε στον ήρωα Αθανάσιο Καραγεώργο. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος στο Ιερό Ναό του Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μεγάλου Κεφαλοβρύσου.

Λίγο αργότερα ακολούθησαν ομιλίες για τον τιμώμενο ήρωα από τον Αθανάσιο Καραγεώργο, ανιψιό, τον πρόεδρο του χωριού Κώστα Τσίνα καθώς επίσης και τον Συμεών Εκιζόγλου, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ. που αναφέρθηκαν στο θάρρος και την ανδρεία που έδειξαν οι πεσόντες. Στη συνέχεια έγινε η μεταφορά και τοποθέτηση των λειψάνων στο κοιμητήριο της Τ.Κ. Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ο Αθανάσιος Καραγεώργος, ανιψιός του πεσόντα, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, πως σήμερα καλούμαστε εδώ να αποδώσουμε τις τιμές οι οποίες και αρμόζουν, γιατί αυτοί οι άνθρωποι, πολέμησαν με θάρρος και αυταπάρνηση, και έδωσαν τη ζωή τους και έγιναν αδέλφια όλοι μαζί, χύνοντας μαζί το αίμα τους. Σήμερα καλούμαστε να αποδώσουμε την τιμή που αρμόζει με την επιστροφή μετά από 43 χρόνια στη γενέθλια γη, κατέληξε ο ίδιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Τρίκαλα

>>> Οι 17 ΕΛΔΥΚάριοι ήρωες επιστρέφουν στην πατρώα γη μετά από 43 χρόνια

One thought on “Μετά από 43 χρόνια στη γενέθλια γη τα λείψανα του ήρωα της ΕΛΔΥΚ, Αθανασίου Καραγεώργου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s