Στον Β.Μαρινάκη [Ολυμπιακός-Noor1] το Mega “Τα Νέα” και “Το Βήμα”

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση των μέσων ενημέρωσης και των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Κατατέθηκαν πέντε προσφορές για τα μέσα ενημέρωσης και δύο για τα ακίνητα.

Πλειοδότης για τα μέσα ενημέρωσης αναδείχθηκε η εταιρία Alter Ego του εφοπλιστή κ. Μαρινάκη [αριστερά] με το ποσόν των 22.892.226 ευρώ. Για τα ακίνητα επικράτησε η εταιρία Αλφά αστικά ακίνητα με 3.780.000.

Κατατέθηκαν ακόμα προσφορές από τις εταιρίες Vegata (κυπριακή)  ύψους 21.000.000 και την Dimera του Ιβάν Σαββίδη με 11.900.000, και  Centric του Ροδόλφου Οντόνι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατατέθηκαν και προσφορές για τα ακίνητα του οργανισμού.

Οι προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΟΛ

Αlter Εgo (Βαγγέλης Μαρινάκης) 22.892.000,600 ευρώ 

Εγγυητικές 12+5+9

Vegata holdings (μυστήρια Κυπριακή εταιρεία) 21.000.000 ευρώ

Εγγυητικές 10+5+5+1

Dimera (Ιβάν Σαββίδης) 11.926.000 ευρώ 

Εγγυητικές 7.1+226.000+600.000+1+1+1+1

NewMile 100.000 ευρώ

Οι προσφορές για τα ακίνητα του ΔΟΛ

Αlpha bank 3.780.000 ευρώ

Linder Σαντορίνη 3.001.000 ευρώ

Νew Mile 100.000 ευρώ

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στον 6ο όροφο του κτιρίου του ΔΟΛ στην αίθουσα που έκανε τις συσκέψεις ο Χρήστος Λαμπράκης και στη συνέχεια ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν η αίθουσα που υποδέχονταν τα στελέχη τους ΔΟΛ τους πολιτικούς. Σήμερα στη συγκεκριμένβη αίθουσα ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των εταιρειών που επιθυμούσαν να καταθέσουν προσφορά, οι εκπρόσωποι του νομικού γραφείου που είχε αναλάβει τη διαδικασία, καθώς και όποιος άλλος το επιθυμούσε, γι αυτό και ήταν έντονη η παρουσία εργαζομένων του ΔΟΛ.

Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης». Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν πέντε για τους τίτλους και τρεις για τα ακίνητα.

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων (κατηγορία Β) και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων (κατηγορία Α).

Εκτός από τις τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το κομμάτι των τίτλων υπήρξε και μία πέμπτη προσφορά της τάξεως των 3 ευρώ από έναν εργαζόμενο του ΔΟΛ με το επώνυμο Καραμητσας.

O διαγωνισμός για τον ΔΟΛ δεν αφορά μόνο την τύχη του οργανισμού  αλλά θα φέρει μεγάλες ανατροπές στον χάρτη των μίντια. Ο πλειοδότης Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποκτήσει εκτός από τις ιστορικές εφημερίδες Τα Νέα και το Βήμα, το 22,11% των μετοχών του Mega, τις ιστοσελίδες, in,gr, vima.gr και nea.gr, τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM το 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ” και τέλος το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ.

Πηγή: iefimerida.gr 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.