Χάνει την έδρα της Λεμεσού η “Αλληλεγγύη”

To Eκλογοδικείο αποφάνθηκε πριν από λίγο ότι κηρύσσεσαι άκυρη η εκλογή και ανακήρυξη του Γεώργιου Παπαδόπουλου της Αλληλεγγύης ως Βουλευτού για την εκλογική περιφέρεια Λεμεσού. Θα γίνει αναπληρωματική εκλογή.

Υπενθυμίζεται ότι στο Εκλογοδικείο είχε καταθέσει προσφυγή  ο τέως βουλευτής του ΔΗΣΥ Λεμεσού Ανδρέας Μιχαηλίδης σε σχέση με την έδρα που κέρδισε η Ελένη Θεοχάρους κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Με την προσφυγή του, ο κ. Μιχαηλίδης αμφισβητεί ότι την έδρα που κέρδισε η Ελένη Θεοχάρους, την οποία, ως γνωστό, στη συνέχεια αποποιήθηκε για να παραμείνει στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ δεν είχε ακόμη ορκιστεί βουλευτής, θα έπρεπε να την καταλάβει ο πρώτος επιλαχών Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Μιχαηλίδης, μέσω των δικηγόρων του, προέβαλε τη θέση ότι θα έπρεπε να διεξαχθεί  αναπληρωματική εκλογή και όχι να πάει η έδρα στον αμέσως επόμενο στο ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης.

Θεοχάρους: Σεβαστή η απόφαση εκλογοδικείου

Σεβαστή η απόφαση του Εκλογοδικείου, δήλωσε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους. προσθέτοντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου βασίστηκε σε κενό που υπάρχει στην σχετική νομοθεσία.

Η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι το Εκλογοδικείο δεν αποφασίζει πως θα πληρωθεί η έδρα και για τον λόγο αυτό θα αναμένουν την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Μιχαηλίδης: Αισθάνομαι δικαιωμένος

Δικαιωμένος από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δήλωσε εν τω μεταξύ μιλώντας στον ACTIVE 107,4, 102,5  ο τέως βουλευτής του ΔΗΣΥ Λεμεσού, Ανδρέας Μιχαηλίδης , ο οποίος προσέφυγε στην δικαιοσύνη σε σχέση με την έδρα που κέρδισε η Ελένη Θεοχάρους κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Έφορος Εκλογών: Θα μελετηθεί η απόφαση

Από πλευράς του Εφόρου Εκλογών επισημάνθηκε ότι η απόφαση μεταβιβάστηκε πριν από λίγο στην υπηρεσία και αυτό που θα γίνει σαν πρώτο βήμα είναι να μελετηθεί.

Χ.Προύντζος: Πρωτοφανής απόφαση

Νωρίτερα σε δηλώσεις ο εκ των δικηγόρων του κ. Μιχαηλίδη, Χαράλαμπος Προύντζος, ανέφερε ότι η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα και ότι τώρα είναι στα χέρια του Εφόρου Εκλογής το τι μέλλει γενέσθαι.

Δηλαδή είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και η νέα εκλογική διαδικασία στην επαρχία Λεμεσού για την συγκεκριμένη βουλευτική έδρα που μένει κενή.

ΚΥΠΕ

One thought on “Χάνει την έδρα της Λεμεσού η “Αλληλεγγύη”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.