‘Αλληλεγγύη’: Μάχη για αποκατάσταση ηθικής ταξής

Την πρόθεση του να δώσει τη μάχη για να αποκαταστήσει την ηθική τάξη, εάν η απόφαση του εκλογοδικείου οδηγήσει σε εκλογές, εκφράζει με ανακοίνωσή του, το Κίνημα της Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το Εκλογοδικείο δεν αποφάσισε χθες ότι η έδρα του κόμματος μας στη Λεμεσό δεν ανήκει στην Αλληλεγγύη. Και όπως ήταν αναμενόμενο δεν προσφέρει θεραπεία».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Υπενθυμίζουμε ότι ο Έφορος Εκλογής είχε προχωρήσει στην ανακήρυξη του Γιώργου Παπαδόπουλου, με βάση γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, και πολιτικά κρίνοντας, και ηθικά κρίνοντας, ότι η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη. Το νομικό κενό το οποίο υπάρχει θα πρέπει αναμφίβολα να καλυφθεί. Είτε από την κυβέρνηση, είτε με πρόταση Νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή».

Το Κίνημα της Αλληλεγγύης βρίσκεται εν αναμονή της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα και της απόφαση του Εφόρου Εκλογής και εάν η απόφαση είναι η διεξαγωγή αναπληρωματικών εκλογών, ευελπιστεί ότι θα δώσει τη μάχη έχοντας στο πλευρό του τα κόμματα με τα οποία έχει κοινή πορεία στις Προεδρικές Εκλογές, και τα οποία προσανατολίζονται να στηρίξουν τον υποψήφιο της Αλληλεγγύης για λόγους ηθικής τάξης.

Εκφράζεται, επίσης, από το Κίνημα, η πρόθεση διερεύνησης όλων των νομικών ζητημάτων.

Σε ότι αφορά την ουσία της χθεσινής απόφασης του Εκλογοδικείου, το Κίνημα παραθέτει ορισμένες δημόσιες τοποθετήσεις έγκριτων νομικών, όπως του  πρώην Γενικού Εισαγγελέα, Αλέκου Μαρκίδη, ο οποίος χαρακτήρισε έκπληξη την απόφαση του Εκλογοδικείου και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εκτιμώ ότι ορθά ο Έφορος Εκλογής σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα ανακήρυξε τον Γιώργο Παπαδόπουλο ως Βουλευτή».

«Έχουμε εκλογικό αναλογικό σύστημα, που κάνει δύο δουλειές. Πρώτη δουλειά κατανέμει τις έδρες στα κόμματα που διεκδικούν και σε ποια επαρχία, και δεύτερο, ποιος από όλους τους υποψηφίους θα την πάρει».

«Η απόφαση (του Εκλογοδικείου) στην ουσία παραγνωρίζει ότι πρωταρχική δουλειά του εκλογικού νόμου, είναι να καθορίζει πόσες έδρες θα πάρει το κάθε κόμμα».

«Η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη με βάση το νόμο, μετά παραιτήθηκε η Ελένη Θεοχάρους, και υπάρχει ένα κενό».

«Σε περίπτωση θανάτου πριν από την ανακήρυξη υπάρχει το ίδιο κενό».

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, επίσης, η τοποθέτηση του έγκριτου δικηγόρου, Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος σημείωσε ότι το κενό που προέκυψε από την απόφαση του Εκλογοδικείου μπορεί να επηρεάζει γενικά και τη δεύτερη και τρίτη κατανομή των βουλευτικών εδρών.

Πηγή: philenews

>>> Χάνει την έδρα της Λεμεσού η “Αλληλεγγύη”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s