Για προαγωγή περάστε από μένα: Διάλεξε, σεξ ή νυχτερινή βάρδια…

Jennifer Aniston dressing up as a French maid. The actress donned the saucy get-up in the movie Friends with Money – Aniston is seen hovering a bedroom dressed in a cleavage-revealing outfit and sporting a feather duster.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου βρέθηκε 54χρονος υπεύθυνος Κυπριακού ξενοδοχείου μετά από καταγγελία δύο εποχιακών σερβιτόρων για σεξουαλική παρενόχλησή τους. 

Τον δικό τους Γολγοθά βίωναν στον χώρο εργασίας τους, για περισσότερο από έναν χρόνο, δύο εποχιακές σερβιτόρες πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στην επαρχία Λάρνακας. Δέχονταν επανειλημμένα άσεμνες επιθέσεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις, εν ώρα εργασίας, από τον υπεύθυνο μάνατζερ του ξενοδοχείου, ο οποίος εκτός των άλλων τις απειλούσε πως εάν δεν υπέκυπταν στις σεξουαλικές του ορέξεις θα τις τιμωρούσε βάζοντάς τες να δουλεύουν συνεχώς νυχτερινές βάρδιες. Σε περίπτωση, όμως, που αποδέχονταν τις σεξουαλικές του προτάσεις θα έπαιρναν προαγωγή…

Η υπόθεση κατέληξε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε ο 54χρονος προϊστάμενος των δύο παραπονούμενων γυναικών (η μία είναι αλλοδαπή και η άλλη Κύπρια), αντιμετωπίζοντας συνολικά 16 κατηγορίες που αφορούν άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες κατά τα έτη 2014 και 2015. Όπως κατέθεσαν οι παραπονούμενες στο δικαστήριο, ο προϊστάμενός τους κατ’ επανάληψη τις παρενοχλούσε σεξουαλικά, τις χάιδευε στον πισινό και στις γάμπες, τις άρπαζε από τα στήθη, τις αγκάλιαζε και τις έσφιγγε στο σώμα του κι επιχειρούσε να τις φιλήσει στο στόμα. Σε μία περίπτωση, σύμφωνα πάντα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος πρότεινε σε μία από τις σερβιτόρες να συνάψουν σεξουαλικές σχέσεις με αντάλλαγμα να την προβιβάσει από σερβιτόρα Γ΄ σε σερβιτόρα Β΄…

Σε μια άλλη περίπτωση, ο κατηγορούμενος αγκάλιασε την παραπονούμενη από πίσω, ακουμπώντας τα γεννητικά του όργανα στον πισινό της, ενώ την ίδια ώρα την άρπαξε από τα στήθη και άρχισε να τα χαϊδεύει.

«Εξόφληση»

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των παραπονούμενων γυναικών, ο κατηγορούμενος δεν περιοριζόταν στις άσεμνες επιθέσεις σε βάρος τους, αλλά τις απειλούσε πως εάν δεν υπέκυπταν στις σεξουαλικές του ορέξεις θα έκανε τη ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη στον χώρο εργασίας τους. Παράλληλα, στην Κύπρια σερβιτόρα άφηνε συνεχώς υπονοούμενα, ότι δηλαδή για να «ξοφλήσει» η κοπέλα επειδή αυτός είχε μεσολαβήσει για να εργοδοτηθεί (η παραπονούμενη) στο ξενοδοχείο, θα έπρεπε να κάνει «πολλά πράγματα» για εκείνον και ότι θα έπρεπε να βρεθούν μόνοι για σεξουαλική πράξη.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση κι άλλων μαρτύρων κατηγορίας. Να σημειωθεί ότι οι δύο παραπονούμενες μετά τις καταγγελίες τους στην Αστυνομία υποχρεώθηκαν ν’ αλλάξουν επαγγελματική στέγη, ενώ ο κατηγορούμενος δεν εργάζεται πλέον στο ξενοδοχείο.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.