Παγίδα Άιντα-Τούρκων στον Αναστασιάδη: Τον σέρνουν στη Νέα Υόρκη για συνάντηση με Ακιντζί

ΤΟΝ ΣΕΡΝΟΥΝ ΣΑΝ ΑΡΝΙ ΠΡΟΣ ΣΦΑΓΗ…

Με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαιώνουν ότι οι “δύο ηγέτες” αποδέχθηκαν την πρόσκληση του κ. Γκουτέρες να συναντηθούν μαζί του την Κυριακή το βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Σε δείπνο στις 4 Ιουνίου θα παρακαθίσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με νεότερη γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του κατοχικού ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Όπως πάντα οι Τούρκοι προανήγγειλαν τις εξελίξεις. Ο κ. Αναστασιάδης έπεσε στην παγίδα που του έστησε [για άλλη μια φορά] ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα σε συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση. Το σχέδιο για τη συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου με τον κατοχικό ηγέτη συμφωνήθηκε στην Άγκυρα, όπου βρέθηκε ο σύμβουλος του γενικού γραμματέα.

Ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη αναφέρει ότι μετά την ανακοίνωση μέσω της προηγούμενης γραπτής του δήλωσης για τη συνάντηση στις 5 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, ακολούθησαν διαβουλεύσεις και η συνάντηση των ηγετών με τον Αντόνιο Γκουτέρες μετατράπηκε σε συνάντηση μετά δείπνου στις 4 Ιουνίου, την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως έγραψε στο Twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης «η συνάντηση με τον ΓΓ ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Ιουνίου, το βράδυ». 

Προηγουμένως: Ο Μπαρίς Μπουρτζιού, είχε ανακοινώσει ότι στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 5 Ιουνίου, την ερχόμενη Δευτέρα, κάλεσε ο Αντόνιο Γκουτέρες τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη.

Στη σύντομη δήλωσή του ο κ. Μπουρτζιού ανέφερε ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επικοινώνησε ψες με τον κ. Ακιντζί και τον προσκάλεσε στις 5 Ιουνίου, μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να συναντηθούν μαζί του στη Νέα Υόρκη. Ο κατοχικός ηγέτης απάντησε θετικά ότι θα παρευρεθεί, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπός του.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟ

Σε δήλωσή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο Εκπρόσωπος των Η.Ε. στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ ανέφερε ότι «ο Γ.Γ. του ΟΗΕ προσβλέπει να υποδεχθεί και τους δύο ηγέτες στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα».

Στο μεταξύ, ε εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ απέφυγε να σχολιάσει δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη που χαρακτήρισε «εκτός γραμμής» τοποθετήσεις του ειδικού συμβούλου για το κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος είχε μιλήσει για κινδύνους από τις έρευνες υδρογονανθράκων.

«Ο κ. Έιντε συνεχίζει το ρόλο του και δεν πρόκειται να σχολιάσω οποιεσδήποτε δηλώσεις σχετικά με τους υδρογονάνθρακες», είπε ο κ. Ντουζαρίκ. Επιπλέον τόνισε ότι με βάση όσα γνωρίζει είναι «απεσταλμένος πλήρους απασχόλησης».  εντούτοις θα το ελέγξει και αν δεν είναι θα κάνει διόρθωση.

>>> Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση Αναστασιάδη: Τα απορρίπτει όλα, με θράσος ο Ακιντζί

2 thoughts on “Παγίδα Άιντα-Τούρκων στον Αναστασιάδη: Τον σέρνουν στη Νέα Υόρκη για συνάντηση με Ακιντζί

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s