“Διακεκριμένη προσωπικότητα” ο Γιωργάκης στη ΜΚΟ “Mercy Corps” που κατηγορείται για παιδεραστία!

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα ο οποίος κατέθεσε σχετικό φάκελο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στον οποίο περιλαμβάνονται στοιχεία κατά υπαλλήλων της ΜΚΟ Mercy Corps για σεξουαλική εκμετάλλευση μεταναστών….

Αξίζει να σημειωθεί ότι η MKO Mercy Corps αποτελεί συνεργάτη της Ε.Ε. από την οποία χρηματοδοτείται, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συμμετέχει ως διακεκριμένη προσωπικότητα.

Όπως τονίζεται από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος: «Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, συμμετέχει στο Leadership Council και το Board of Directors της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Mercy Corps, αποκλειστικά ως διακεκριμένη προσωπικότητα, με διαχρονικούς αγώνες και προτάσεις για την διαχείριση του προσφυγικού με όρους αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Οι σχετικές παρεμβάσεις του είναι αμέτρητες, από την Αθήνα και από άλλα μέρη του κόσμου.

Οι επιθέσεις από αντιδραστικά κέντρα και Μέσα που προωθούν και φιλοξενούν φασίζουσες όσο και παράνομες απόψεις για το προσφυγικό και τους πρόσφυγες, απόψεις που δεν ανήκουν στο σύγχρονο δημοκρατικό πολιτισμό, δεν μας τρομάζουν. Μας δυναμώνουν».

Ποια είναι η ΜΚΟ που υπάλληλοί της κατηγορούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση λαθροπροσφύγων. Η οργάνωση έχει προσωπικό στην Λέσβο, την Κω, την Λέρο, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα

Εργαζόμενοι της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Mercy Corps», φαίνεται πως είναι οι εμπλεκόμενοι στην σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών και λαθροπροσφύγων, για τους οποίους ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τις επέδωσε επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρ. Στυλιανίδη, στην οποία καταγγέλλει τη δράση ορισμένων υπαλλήλων συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Η ΜΚΟ είναι από τις μεγαλύτερες διεθνώς και πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα το 2012. Επεκτάθηκε το 2015 με την προσφυγική κρίση και έχει  προσωπικό στην Λέσβο, την Κω, την Λέρο, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η «Mercy Corps» έχει πάνω από 5.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και διακεκριμένες προσωπικότητες

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ αποτελεί συνεργάτη της Ε.Ε. από την οποία χρηματοδοτείται για να συμβάλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην χώρα μας και διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων το σημαντικότερο τμήμα δίδεται για το πρόγραμμα των κουπονιών σίτισης στα νησιά του Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι ευρέως γνωστή και έχει μεγάλη δράση, ενώ τη στηρίζουν σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Ο Γιώργος  Παπανδρέου, συμμετέχει στο Leadership Council και το Board of Directors της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Mercy Corps, ως διακεκριμένη προσωπικότητα. Μεταξύ άλλων, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου βρίσκεται ο Mohamed A. El-Erian, αλλά και ο Robert B. Zoellick πρόεδρος της Goldman Sachs.

Τι απαντά η ΜΚΟ «Mercy Corps» για τις καταγγελίες εναντίον εργαζομένων της

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Mercy Corps» σχετικά με τις κατηγορίες που έκανε γνωστές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για σεξουαλική εκμετάλλευση και διαφθορά υπαλλήλων της.

Το σχετικό φάκελο με τα στοιχεία της καταγγελίας κατέθεσεστην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Mercy Corps», η οργάνωση «διερευνά τους ισχυρισμούς για διάπραξη σοβαρών παραπτωμάτων από δύο εργαζόμενους μας στην Ελλάδα, έπειτα από τηλεφώνημα που πραγματοποιήθηκε στην τηλεφωνική γραμμή παραπόνων».

Για το ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη «διεξοδική έρευνα, υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των θυμάτων και, ειδικότερα, με βαθιά εξειδίκευση στη διερεύνηση ισχυρισμών σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης». Για την έρευνα, συνεχίζει η ανακοίνωση, η οργάνωση ενημερώνει τις ελληνικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Στους δύο εργαζόμενους που κατονομάστηκαν «χορηγήθηκε προσωρινή άδεια μετ’ αποδοχών εν αναμονή του αποτελέσματος της διενεργούμενης έρευνας». Όπως διευκρινίζεται, εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες, «θα έχουν ως αποτέλεσμα πειθαρχικές ενέργειες που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την καταγγελία της σύμβασης εργασίας ή συνεργασίας».

Η οργάνωση «δεσμεύεται», όπως επισημαίνεται, «για την προστασία των δικαιούχων των προγραμμάτων της και δείχνει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης, εκμετάλλευσης, απάτης ή κλοπής». «Κάνουμε ό,τι μπορούμε να κατανοήσουμε τις συνθήκες που περιβάλλουν αυτή την καταγγελία, να λάβουμε έγκαιρα και κατάλληλα μέτρα και να επανορθώσουμε την κατάσταση», καταλήγει η οργάνωση χωρίς να διευκρινίζει ποια θα είναι τα μέτρα αυτά.

One thought on ““Διακεκριμένη προσωπικότητα” ο Γιωργάκης στη ΜΚΟ “Mercy Corps” που κατηγορείται για παιδεραστία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s