Κυπριακό: Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την απογοήτευση του για την “ενημέρωση” που έγινε από τον Πρόεδρο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας γνωστοποίησε τις προθέσεις του στους αρχηγούς των κομμάτων ενόψει της τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες και τον Μουσταφά Ακιντζί.

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στη Λευκωσία. Κατά τη συνεδρία ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε τους πολιτικούς ηγέτες ενόψει της τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στη Νέα Υόρκη, την Κυριακή το βράδυ.

Από πλευράς πολιτικών κομμάτων στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ  Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μέσω twitter ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Νίκο Αναστασιάδη «για το καλό του τόπου».

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως στηρίζει τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη και θα τη κρίνει από το αποτέλεσμα της. Ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στον Πρόεδρο της και δεν θέλησε να αναφερθεί στην ουσία της διαπραγμάτευσης και την ενημέρωση που έγινε στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την απογοήτευση του για την ενημέρωση που έγινε από το Ν. Αναστασιάδη. Όπως είπε «οι συνέχεις μετακινήσεις του Προέδρου έχουν καταστήσει τη θέση μας διάτρητη. Δεν υπάρχει στρατηγική και δεν μπορούμε να  προχωρήσουμε. Απαιτείται νέα στρατηγική στο Κυπριακό».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε πως η συνάντηση στη Νέα Υόρκη  μπορεί να κρύβει παγίδες. «Ακούσαμε» είπε «εισηγήσεις και απόψεις και προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τη θέση του Προέδρου και να τον συμβουλέψουμε». Οι παγίδες ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, μπορεί να κρύβονται από ενδεχόμενη πρόταση ΓΓ του ΟΗΕ, θυμίζοντας παλαιότερες περιπτώσεις και για αυτό «όταν είσαι αδύνατος σε διαπραγμάτευση πρέπει να είσαι προσεκτικός».

Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ν. Παπαδόπουλου ζήτησε να επιδειχθεί ενότητα καθώς υπάρχει χρόνος για προεκλογική εκστρατεία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s