Ο Νίκος Αναστασιάδης επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία του, αναφέρει το ΔΗΚΟ

Cypriot President Nicos Anastasiades arrives for the Cyprus reunification talks at the United Nations in Geneva.

“Σε διάστημα λίγων ημερών, ο κ. Αναστασιάδης αναίρεσε δύο φορές δικές του δηλώσεις και προτάσεις. Ξεκίνησε λέγοντας πως αποτελεί προϋπόθεση η κατάληξη στην πτυχή της Ασφάλειας και του Εδαφικού, για να συζητηθούν οι άλλες πτυχές. Άλλαξε θέση, δηλώνοντας πως η επίτευξη «ουσιαστικής προόδου» στην Ασφάλεια και το Εδαφικό αρκούν για να συζητηθούν οι άλλες πτυχές. Και χθες το βράδυ είπε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση η απαίτηση του να συζητηθούν σε διάσκεψη η Ασφάλεια και οι Εγγυήσεις”, αναφέρει το ΔΗΚΟ. 

“Ο Νίκος Αναστασιάδης επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την αναξιοπιστία του και την παραμονή της συνάντησης στη Νέα Υόρκη, στέλνει μηνύματα στην τουρκική πλευρά και στα Ηνωμένα Έθνη, ότι είναι επιδεκτικός σε αλλαγές θέσεων και ευάλωτος σε πιέσεις.

Εν τω μεταξύ, χθες, σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Αναστασιάδης στην κρατική τηλεόραση, αναδείχτηκε για ακόμα μια φορά η απουσία προτάσεων, στρατηγικής και ουσίας”, προσθέτει το Δημοκρατικό Κόμμα.

“Χθες ακούσαμε πολλές ειρωνείες για την ολοκληρωμένη πρόταση «Νέας Στρατηγικής στο Κυπριακό», την οποία καταθέσαμε πριν από τρεις μήνες στο Εθνικό Συμβούλιο και την οποία μέχρι σήμερα αρνείται να συζητήσει, αλλά δεν μας είπε ποια είναι η δική του στρατηγική για να καμφθεί η τούρκικη αδιαλλαξία.

Ακούσαμε τον Νίκο Αναστασιάδη να επικαλείται επιλεκτικά και αποσπασματικά τον Τάσσο Παπαδόπουλο, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει την δική του ανεπάρκεια και αποτυχία, αλλά τον οποίο κάποτε αποκαλούσε «μειωμένων αντιλήψεων» και τον οποίο κατάγγελλε στο εξωτερικό.

Για ακόμα μια φορά ο κ. Αναστασιάδης παρουσιάστηκε φοβισμένος, αμήχανος και συγκεχυμένος. 

Ακόμη χειρότερα, παρουσιάζεται έτοιμος για νέες υποχωρήσεις. 

Δεν πρέπει κανένας να έχει την παραμικρή αμφιβολία”, συμπληρώνει το ΔΗΚΟ.

“Οποία ρητορική και αν υιοθετεί σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης, ενόψει εκλογών, όποια αμφίεση και αν φορέσει στην προσπάθεια του να ξεγελάσει, εάν επανεκλεγεί, θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε.

Θα προωθήσει:

-Την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας 

-Την εκ περιτροπής προεδρία 

-Την αριθμητική ισότητα και τα βέτο των τουρκοκυπρίων 

-Την παραμονή των εποίκων 

-Τις μεταβατικές διατάξεις στην παραμονή τουρκικού στρατού και στις εγγυήσεις 

-Την εξίσωση του νόμιμου πρόσφυγα ιδιοκτήτη με τον «χρήστη»”, σημειώνει το Δημοκρατικό Κόμμα . 

“Η πολιτική και η στρατηγική του κ. Αναστασιάδη, που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής και στρατηγικής του κ. Χριστόφια, έχει αποτύχει παταγωδώς.

Επιβάλλεται η εφαρμογή νέας στρατηγικής και νέας πολιτικής”, καταλήγει το ΔΗΚΟ.

Oπισθοχώρηση στη συζήτηση των ουσιωδών πτυχών του Κυπριακού από τον Αναστασιάδη, αναφέρει η ΕΔΕΚ

Για αναδίπλωση και οπισθοχώρηση στη συζήτηση των ουσιωδών πτυχών του Κυπριακού από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασίαδη, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ. 

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ αναφέρει τα έξης:

“Μέσα από τις χθεσινές δηλώσεις και συνεντεύξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εξωτερικών έχει ήδη παρατηρηθεί οπισθοχώρηση και αναδίπλωση από τη συζήτηση των ουσιωδών πτυχών του Κυπριακού, που είναι τα θέματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων και της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων.

Αυτή η αναδίπλωση είναι απογοητευτική αφού σε αυτή τη φάση των συνομιλιών τα θέματα της διεθνούς πτυχής θα έπρεπε όχι μόνο να ήταν προτεραιότητα αλλά να ήταν και τα μοναδικά θέματα που θα έπρεπε να συζητηθούν σε μία διεθνή διάσκεψη. 

Η οπισθοχώρηση αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αφού παρατηρείται παραμονές της συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα στη Νέα Υόρκη, τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκική πλευρά αναβαθμίζει προκλητικά τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις της”.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s