Δίνει και μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς το τσογλάνι του Ερντογάν

Ακιντζί: Οι εκλογικές επιδιώξεις να μην μπαίνουν πάνω από τη λύση!

Με στόχο να «ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να ανοίξει ο δρόμος για τη Γενεύη» αναχώρησε σήμερα από τα κατεχόμενα ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, για να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα παρακαθίσει το βράδυ της Κυριακής στο δείπνο που παραθέτει ο ΓΓ του ΟΗΕ στους ηγέτες. Ευχήθηκε παράλληλα η ε/κ πλευρά να πάει στη Νέα Υόρκη “έχοντας την ίδια προσέγγιση”.

Σε δηλώσεις του πριν από την αναχώρησή του, στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ο κ. Ακιντζί είπε ότι οι εκλογικές επιδιώξεις στη «Νότια Κύπρο» – όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία – δεν πρέπει να μπαίνουν πάνω από τον στόχο της λύσης.

Η διαδικασία έχει μπλοκαριστεί  εξαιτίας της παρέκκλισης από όσα συμφωνήθηκαν από όλες τις πλευρές, είπε και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να ανοίξει ο δρόμος για τη Γενεύη, όταν προβάλλονται προϋποθέσεις.

Εξέφρασε παράλληλα την ετοιμότητα της πλευράς του να συζητήσει όλα τα θέματα που συνδέονται μεταξύ τους και να υπάρξει κατάληξη σε αποτέλεσμα. Δεν είναι φυσιολογικό, συνέχισε, να απαιτείται η κατάληξη στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, προτού συζητηθεί το εδαφικό και τα άλλα τέσσερα κεφάλαια. Θέλουμε μια διάσκεψη που θα φέρει αποτελέσματα, συμπλήρωσε.

Στα 50 χρόνια των διαπραγματεύσεων έχουν συζητηθεί σχεδόν τα πάντα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ακιντζί, ενώ πρόσθεσε ότι εκκρεμούν 10-12 θέματα, τα οποία πρέπει να συζητηθούν μαζί στο τέλος. Δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η συζήτηση αν διαπραγματευόμαστε ένα προς ένα τα θέματα αυτά, πρόσθεσε.

Ευχήθηκε τέλος η ε/κ πλευρά και η Ελλάδα να είναι έτοιμες, όπως η Τουρκία και η τ/κ πλευρά, για να αναγγείλουν στη Νέα Υόρκη τα νέα για μια νέα Διάσκεψη στη Γενεύη.

Τον Τ/κ ηγέτη συνοδεύει στο ταξίδι του ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Οζντίλ Ναμί, με την επιστροφή τους στα κατεχόμενα να είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα.

ΚΥΠΕ

One thought on “Δίνει και μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς το τσογλάνι του Ερντογάν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s