Πληρώνουν μόνο οι… μακάκες της ‘Νότιας Κύπρου’

Οι Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της Πύλας πέραν του γεγονότος ότι απολαμβάνουν δωρεάν  νερό και ρεύμα από τη Δημοκρατία, δεν τυγχάνουν καμίας φορολόγησης από την κοινότητα του χωριού, γεγονός που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των Ελληνοκύπριων κατοίκων που πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και φορολογούνται.

Αρκούντως ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει σε απαντητική του επιστολή, ημερ. 26/5/2017 προς τον βουλευτή Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τονίζει τα εξής: «(…) Είναι γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι πέραν των πιο πάνω φορολογιών, καταβάλλουν στο Κοινοτικό Συμβούλιο τέλη ακίνητης ιδιοκτησίας με συντελεστή μέχρι το ποσοστό 0,5‰ το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό έσοδο για το ταμείο της κοινότητας και χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των έργων. Το τέλος αυτό δεν καταβάλλεται από τους Τουρκοκύπριους με αποτέλεσμα το κοινοτικό συμβούλιο να μην επωφελείται ενός σημαντικού εσόδου. Αντίστοιχα, αυτό συμβαίνει και με τον φόρο ενοικίου, ο οποίος επιβάλλεται στους Ελληνοκύπριους κατοίκους της κοινότητας, όχι όμως στους Τουρκοκύπριους».               

ΜΧΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s