ΑΚΕΛ: Εκστρατεία του ‘Πολτιπούρο’ προς τη βάση υπέρ του κεφαλαιοκράτη Σπανού!

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ: «Ο Βασιλείου κι ο Παπαδόπουλος ήταν κομμουνιστές;»

Του Τάσου Χριστοδούλου

Οι λόγοι που οδήγησαν στην συγκεκριμένη επιλογή έχουν να κάνουν κυρίως με τις ποσοτικές αλλά και ποιοτικές μετρήσεις που διενήργησε όλον αυτό τον καιρό το κόμμα.

Κανένας κομματικός υποψήφιος δεν περνούσε στον β’ γύρο των εκλογών και κανένας δεν είχε πιθανότητα να νικήσει τον Νίκο Αναστασιάδη ή τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ως εκ τούτου το κόμμα έθεσε τα κριτήρια και έραψε το λεγόμενο Προεδρικό κοστούμι στον εξωκομματικό υποψήφιο που θα στήριζε.

Το βασικό κριτήριο ήταν οι θέσεις του στο Κυπριακό και η συμφωνία στη βάση αρχών και πάνω από όλα στο πλαίσιο λύσης που είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Από εκεί και πέρα το δεύτερο κριτήριο το οποίο βγήκε ως συμπέρασμα από τις μετρήσεις ήταν η εντιμότητα του υποψηφίου σε συνδυασμό με τα πολιτικά βαρίδια που δεν θα έπρεπε να κουβαλούσε. Με άλλα λόγια θα έπρεπε να ήταν ένας υποψήφιος με κύρος και που θα βρισκόταν έξω από πολιτικό σύστημα.

Ο επιχειρηματίας Μάικ Σπανός πληρούσε για το ΑΚΕΛ αυτά τα κριτήρια ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα το οποίο παραμένει είναι ότι δεν είναι γνωστός στο κόσμο του κόμματος.

Κομματική πηγή μας ανέφερε ότι «είναι λογικό οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ να είναι μουδιασμένοι από την επιλογή Σπανού αφού δεν τον γνωρίζουν καλά. Ωστόσο αυτό θα διορθωθεί με την πάροδο του χρόνου και κυρίως όταν οι διαδικασίες του κόμματος ολοκληρωθούν και ανακοινωθεί επίσημα ως ο υποψήφιος του κόμματος στις αρχές Ιουλίου».

Την ίδια ώρα το δεύτερο κόλλημα του ΑΚΕΛ αναφορικά με την υποψηφιότητα Σπανού είναι να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του αλλά και στους αντιπάλους του πως ένας επιχειρηματίας που υπηρέτησε το κεφάλαιο στην επαγγελματική του καριέρα μπορεί να εκπροσωπήσει τα λαϊκά στρώματα.

Η απάντηση από το ίδιο στέλεχος ήταν, «πότε το ΑΚΕΛ πλην του Χριστόφια υποστήριξε υποψήφιο που είχε κουμουνιστική ιδεολογία; Ο Γιώργος Βασιλείου ήταν αριστερός; Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν κομμουνιστής; Ή μήπως ήταν ΑΚΕΛικός ο Γιώργος Ιακώβου; Αν το ΑΚΕΛ κατέβαινε με ένα κομμουνιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης αυτό θα ήταν ασόβαρο. Αν όμως κατέλθει με θέσεις προοδευτικές για την κοινωνία και τον λαό στις οποίες συμφωνεί ο υποψήφιος τότε θα είναι μια επιλογή νικηφόρα».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με αυτά τα επιχειρήματα τα ηγετικά στελέχη του ΑΚΕΛ τα οποία συνηγόρησαν και υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Σπάνου, έχουν «κατεβεί» ήδη στην κοινωνία και προσπαθούν να πείσουν…

>>> ΑΚΕΛ: Ο κύβος ερρίφθη για Μάικ Σπανό…

One thought on “ΑΚΕΛ: Εκστρατεία του ‘Πολτιπούρο’ προς τη βάση υπέρ του κεφαλαιοκράτη Σπανού!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s