Νέα Υόρκη – Νέα διάσκεψη στη Γενεύη ανακοίνωσε ο ΓΓ των Ην.Εθνών

Ο Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΓΙΔΑ …Η ΣΦΑΓΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΙΟΥΝΙΟΥ!!!

Νέα διάσκεψη στη Γενεύη μέσα στον Ιούνιο ανακοίνωσε ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, χωρίς να ανακοινωθεί ημερομηνία και αφού προηγηθεί προεργασία. 

Δηλώσεις πριν από το δείπνο ανάμεσα στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον χαζοχαρούμενο Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί:

“Δεν είμαι εδώ για ένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών” δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την άφιξή του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, για να παρακαθίσει στο δείπνο με τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον κ. Ακιντζί.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προσδοκίες του από την τριμερή συνάντηση-δείπνο, είπε:

“Αναμένω ότι σήμερα μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα εποικοδομητικό διάλογο, ώστε να πετύχουμε όχι μόνο πρόοδο, αλλά λύση του Κυπριακού. Βρίσκομαι εδώ για έναν εποικοδομητικό διάλογο για να δούμε πώς προχωρούμε μπροστά. Δεν είμαι εδώ για ένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών. Πάντοτε είμαι στην ίδια γραμμή με όσα έχουμε συμφωνήσει και αναμένω ότι σήμερα μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα εποικοδομητικό διάλογο, ώστε να πετύχουμε όχι μόνο πρόοδο, αλλά λύση».

ΚΑΙ ΔΕΡΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΟΜΕΝΟΣ

Ο Ακιντζί κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά!

Ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το αδιέξοδο απέδωσε ο Μουσταφά Ακιντζί προσερχόμενος στην τριμερή συνάντηση – δείπνο, στην έδρα του ΟΗΕ.

“Όπως γνωρίζετε”, ανέφερε, “είμαστε εδώ μετά την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα και ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ είναι το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε από την επιμονή της μιας πλευράς για την υποβολή προκαταρκτικών προϋποθέσεων. Είμαστε εδώ για να επαναλάβουμε τη δέσμευσή μας για μια δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία, βασισμένη σε αρχές και είμαστε εδώ με την ελπίδα και με την προσδοκία ότι μπορούμε να ανοίξουμε έναν δρόμο για τη συνάντηση-διάσκεψη της Γενεύης, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο. Γι’ αυτό, βέβαια, πρέπει να παραμείνουμε εντός των ήδη συμφωνημένων παραμέτρων, των ήδη συμφωνημένων κοινών δηλώσεων και διαδικασιών. Αυτό που χρειαζόμαστε από τώρα και πέρα είναι η πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα περισσότερο από ποτέ”.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στα “συμφωνηθέντα” τον Φεβρουάριο του 2014, καθώς “και στις παραμέτρους που καθορίστηκαν στις 20 Ιανουαρίου, με την κοινή δήλωση της πρώτης διάσκεψης της Γενεύης για την Κύπρο. Η πορεία προς τα εμπρός μπορεί να είναι ανοικτή και είμαστε εδώ για αυτό”.

Στο ερώτημα “αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να συμβεί αυτό;” ο κ. Ακιντζί είπε: “Θα δούμε”.

Ανταπόκριση “Φ”: Πανίκος Παναγιώτου, Νέα Υόρκη

>>> Κυπριακό: Δείπνο μέχρι τελικής πτώσεως

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.